12

mei

Activiteiten rond bijbelverhaal langs Elfstedentocht

Geef je nu op voor de Elfstedentocht op zaterdag 28 mei en beleef met de samenleesbijbel een gevarieerde dag in Friesland! Langs de route van de Elfstedentocht wordt in meer dan elf plaatsen een leuke activiteit rond een bijbelverhaal georganiseerd. Leuk en leerzaam voor het hele gezin.

Het programma van de Elfstedentocht met de samenleesbijbel is zeer gevarieerd. Word op een Friese stelpboerderij middenin de weilanden van Hijlaard net als David even een schaapherder. Ervaar op een Friese stelpboerderij wat het is om een lammetje vast te houden en voor de schapen te zorgen. “Davids Psalm 23” zal hier gaan leven.

Het kunstwerk 'De wonderbare visvangst' is te bewonderen in Hindeloopen. Met echt Hindelooper schilderwerk gaan kinderen ook met deze gelijkenis aan de slag. Een bezoek aan Het Schaatsmuseum is goed te combineren. Liefhebbers van theater komen in IJlst aan hun trekken waar een professioneel theatergezelschap het scheppingsverhaal opvoert. Rijd hierna een rondje om de gracht met een echte ponykar. In Stavoren kun je op de Willem Lodewijk beleven wat het is om op een boot te zitten en hoor je daar het verhaal van Noach. Wat heeft een duif met Noach te maken? Hoor het, doe getallenbingo en vouw een mooie duif.

Zomaar een paar voorbeelden van wat er op 28 mei valt te beleven in Friesland. Kijk gauw op www.bijbelgenootschap.nl/elfstedentocht en schrijf je in voor een of meer attracties. Deelname is helemaal gratis! Opgave is wel nodig! 

Meer informatie over locaties en aanmelden: Dineke Terpstra, rayoncoach NBG. Tel. 06- 30632392.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.