21

mrt

Beroepen predikant voor kennismaking in Surhuisterveen

Dominee Peter van Dolderen was op zaterdag 18 maart samen met zijn vrouw Ria in Surhuisterveen voor een kennismaking met de gemeente. Een ruime meerderheid had er eerder deze maand voor gekozen om een beroep uit te brengen op deze predikant. 

Er ontstonden heel open gesprekken tussen de predikant en de aanwezige leden van onze gemeente. Van Dolderen toonde zich heel geïnteresseerd in wat er leefde binnen onze gemeente. Hij nam geen genoegen met wat algemeen geschetste gevoelens, maar vroeg door naar wat er werkelijk werd gevoeld en gedacht. Over en weer werd diepgaand gesproken over wat ons als gemeenteleden persoonlijk bezig houdt.

De predikant liet blijken, dat hij wars is van het stellen van allerlei regels, die de kern van de zaak niet raken. Hij wil, dat we ons hart laten spreken tegenover elkaar en naar onze medemens, ook buiten de kerkmuren. In de week die volgt op het bezoek hoopt hij te kunnen komen tot een weloverwogen beslissing, waarbij hij zich ook afhankelijk weet van wat God hem ingeeft om te doen. 

Van Dolderen maakt zijn beslissing vrijdagavond bekend maken aan de kerkenraad (zowel die van Surhuisterveen als Almere). De gemeente zal zaterdag om 10.00 uur op de hoogte worden gebracht.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.