17

okt

Bestemming dankdagcollecte 2017 voor Noodhulp Azië

Tijdens dankdag van 1 november mogen wij danken door het goede wat ons gegeven is en dit te delen. Deze periode hebben veel mensen te lijden onder natuuromstandigheden. Daarom hebben wij als diaconie gekozen om dit jaar de collecteopbrengst van de dankdagcollecte te schenken aan het Christelijk Noodhulpcluster (Red een Kind, Tear Woord en Daad , ZOA) voor slachteroffers van het natuurgeweld in Azië.

Hevige moessonregens in Azië veroorzaken grote problemen. In India, Nepal en Bangladesh zijn ongeveer duizend doden gevallen. Naar schatting meer dan 40 miljoen mensen zijn door overstromingen en landverschuivingen getroffen. Complete dorpen staan onder water of zijn weggevaagd door een laag modder. Ook in andere landen in de regio, zoals Myanmar, nemen de problemen toe en vinden grote landverschuivingen plaats. Mensen zijn niet alleen hun huizen en bezittingen kwijtgeraakt. Grote landbouwgebieden zijn verwoest en de oogst is verloren gegaan. Gevreesd wordt voor ernstige voedseltekorten. Door het stilstaande water is er ook een groot risico op de uitbraak en verspreiding van besmettelijke ziekten. Voor het Christelijk Noodhulpcluster ligt de focus allereerst op het lenigen van de meest acute nood: onderdak, voedsel en veilig drinkwater. In India, Nepal en Bangladesh gaan we getroffen gezinnen helpen met voedsel, medische hulp, dekens, kleding en slaapmatten. Ook in Myanmar is gestart met de distributie van voedsel onder de getroffen gezinnen. Gevreesd wordt dat de komende tijd de problemen alleen nog maar zullen toenemen. Er is meer regen voorspeld en door overstromingen zijn nu al verschillende ondergelopen gebieden moeilijk bereikbaar.

Wij willen deze collecte van harte bij uw aanbevelen (uw kunt de gift ook overmaken naar het bankrekeningno van Diaconie CGKV de Regenboog ovv dankdagcollecte). Verder zullen wij in de perio

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.