16

dec

Bestemming verjaardagsfonds 2010

De Woestijnroos is een project voor verstandelijk gehandicapte kinderen in de oase El Fayoum waar zo’n twee miljoen inwoners wonen. Voor verstandelijk gehandicapte kinderen en jongeren waren er in dit gebied nog geen voorzieningen en activiteiten terwijl de nood groot is. Youssef & Caroline Fawzy-Kleinjan zetten zich met grote toewijding en offervaardigheid in voor deze doelgroep. Met toestemming van het Egyptische ministerie van sociale zaken hebben ze een centrum voor dagopvang van gehandicapte kinderen opgezet. Daarbij zijn ze ook geholpen door jongeren uit onze kerken die via DJW (zie http://www.djw.cgk.nl/) de handen uit de mouwen hebben gestoken.

Het aantal kinderen groeit gestaag omdat de bekendheid van De Woestijnroos door mond-tot-mondreclame enorm toeneemt. Veel tijd wordt besteed aan het opleiden en begeleiden van het eigen personeel. De nadruk valt vooral op het in praktijk brengen van wat geleerd is. We hopen dat de gehandicapte kinderen en jongeren door de liefde en aandacht die ze krijgen, opbloeien zoals ‘de woestijnroos’ al opbloeit met een klein beetje regen na maandenlange droogte.

Via deze weg willen wij iedereen bedanken voor zijn / haar gift. Ook de vrijwilligers die zich voor het verjaardagsfonds inzetten willen wij van harte bedanken.

Diaconie CGKV

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.