05

nov

Bijbelkennis getest met inkoppertjes en strikvragen

Vader Abraham had zeven zonen, aldus de carnavalskraker van Pierre Kartner. Maar is dit volgens de Bijbel ook werkelijk zo? Het was één van de minder moeilijke vragen die worden gesteld tijdens de bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Zo'n 150 deelnemers bogen zich dinsdagavond in De Lantearne in Surhuisterveen over diverse vragen uit de brieven van Paulus.

“Toch best pittige hoor”, vindt één van de oudere deelnemers nadat alle veertig vragen zijn beantwoord en er in de pauze een bakje koffie of thee kan worden gedronken. Met een maximaal te behalen puntental van honderd schommelt de laagste score zo rond de vijftig punten en behaald de beste bijbelkenner maar liefst tachtig, zo blijkt na een tweede ronde mét de antwoorden.

“Ik heb stiekem toch wel een beetje gespiekt bij de buren”, verklapt een jongeman van middelbare leeftijd die ontdekt dat er nog wel het één en ander schort aan zijn kennis van de Bijbel. “Zonder dit afkijken had ik misschien niet eens tien punten gehaald.” Vooral de antwoorden van de meerkeuzevragen lijken soms behoorlijk op elkaar en natuurlijk zijn er ook heuse instinkertjes onder de vragen.

Een vraag over geloof, hoop en liefde wordt bestempeld als een inkoppertje, maar toch vinden de meeste deelnemers die vanuit diverse gemeenten uit de regio afkomstig zijn, de vragen best moeilijk. “Maar het is wel ontzettend leuk georganiseerd”, zo luidt een reactie aan het eind van de avond. “Volgend jaar doe ik weer mee!”

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.