19

nov

Boodschappenactie Voedselbank Achtkarspelen

De doelstelling van de voedselbank is gratis verkregen levensmiddelen te verdelen onder mensen die het nodig hebben. In principe kopen voedselbanken geen voedsel en vragen geen vergoeding aan personen voor wie de levensmiddelen bestemd zijn: alles wordt gratis gekregen en gratis uitgedeeld.

Echter door de economische crises stellen enerzijds bedrijven steeds minder goederen beschikbaar en anderzijds neemt de vraag toe omdat steeds meer gezinnen afhankelijk worden van de Voedselbank. Op dit moment zijn er in Achtkarspelen 42 gezinnen afhankelijk van de Voedselbank. Door de eerder genoemde ontwikkelingen komt de voedselverspreiding in gevaar.

Dit willen wij niet laten gebeuren daarom is in samenwerking met de Voedselbank Achtkarspelen een maandelijkse boodschappenactie opgezet. U kunt het werk van de Voedselbank ondersteunen door het inzamelen van houdbare levensmiddelen zoals;

* blikgroenten;
* macaroni / rijst / pasta's / sauzen / mixen;
* vruchten op sap en snoep;
* thee en koffie;
* beschuit en broodbeleg zoals jam / pindakaas etc.
* maar ook: wasmiddelen, toilet en doucheartikelen


Het is aan uzelf wat en hoeveel u doneert. Daarnaast hebben supermarkten zo nu en dan spaaracties voor boodschappenpakketten, ook deze zijn van harte welkom!

Er staan boodschappenkratten in zaal 3 van de Ichthus waar de boodschappen voor november vanaf dinsdag 14 t/m dinsdag 21 december (alleen op momenten dat de Kerk open is) gebracht kunnen worden. U kunt de boodschappen in de bestemde kratten achterlaten . De diaconie zal ervoor zorgdragen dat de boodschappen op tijd bij de voedselbank komen. Onze tip is zet de producten op uw / jouw boodschappenlijstje, zo kunt u het niet vergeten!

We willen benadrukken dat pakketten alleen worden gegeven aan personen van wie, na toetsing aan o.a. objectieve landelijke criteria, is vastgesteld dat zij minimaal geld overhouden om in hun levensonderhoud te voorzien.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sierk Pitstra (tel 0512-362660) en Pieter Meerstra (tel 0511- 540069) diaconie CGKV. Daarnaast is meer informatie over de voedselbank te vinden op de website van de voedselbank http://www.voedselbankachtkarspelen.nl

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.