02

sep

Collecte voor Pakistan 5 september

Overstromingen in Pakistan
Pakistan is begin augustus zwaar getroffen door aanhoudende moessonregens die grote overstromingen hebben veroorzaakt - de ergste in ruim 80 jaar! Ongeveer twintig miljoen mensen zijn dakloos en een vijfde van het land staat onder water. Een van de gevaarlijkste problemen bij overstromingen is vervuiling van het drinkwater. Er zijn al uitbraken gemeld van cholera. De mensen in het rampgebied hebben dringend schoon drinkwater en voedsel nodig, naast, medische hulp en tijdelijk onderdak: ze staan immers met lege handen. 
Zondag 5 september willen we hier een deurcollecte voor houden, maar u kunt ook storten op bankrekeningnr 32.15.18.993 GKV Diaconie of bankrekeningnr 36.30.00.402 CGK Diaconie o.v.v. Noodhulp Pakistan.
 
Uw giften zullen via deputaten diaconaat ten gunste komen van lokale teams die in samenwerking met TEAR voedselpakketten uitdelen aan de meest kwetsbare gezinnen met voor een maand rijst, meel, bonen en suiker, plus het nodige kookgerei. Ook zorgt zij voor toegang tot schoon water en distributie van gezondheids- en hygiënekits. Daarnaast worden zeildoeken uitgereikt zodat de mensen tenten kunnen maken die bescherming geven tegen de regen. En stroomafwaarts - o.a. in het Indiase deel van Kashmir - wordt de bevolking geholpen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van het water.
 
Diaconie CGKV

« Naar overzicht
  • test (07-09-2010 - 09:51 uur)
    ''
  • ritske (07-09-2010 - 09:48 uur)
    test

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.