03

dec

Cursus hoe ga ik in een gesprek met niet-christenen

 

De EE IV – cursus leert je om je plek als christen in je omgeving in te nemen en een houding te ontwikkelen waarin je mensen het evangelie niet onthoudt als God de gelegenheid daarvoor geeft. Dit doe je onder andere door geloofsgesprekken te voeren met niet-christenen.

Je leert uitleggen wat geloven is en eventuele nieuwkomers te begeleiden in het nemen van een geloofsstap. Deelnemers krijgen veel concrete handvatten en oefenen geloofsgesprekken, terwijl ze daarbij worden begeleid door trainers. Zo leren de cursisten hun geloof te verwoorden en uit te leggen aan niet-christenen.

De praktijk heeft geleerd dat dit werkt. Een extra voordeel is dat de deelnemers, na het volgen van de cursus, zelf aan andere mensen in de gemeente het geleerde over kunnen brengen.

 

In maart 2013 staat er weer een cursus gepland. Van elke gemeente die meedoet kunnen vier personen zich opgeven (minimaal twee, maximaal vier deelnemers per gemeente).

Daarbij is het verplicht dat de predikant één van de twee deelnemers is. Hij neemt een cruciale plek in, in het ondersteunen van evangelisatie in de gemeente en het toerusten van andere gemeenteleden.

De kosten voor deze vijfdaagse cursus bedragen € 295,- per persoon. Heb je interesse? Meld je aan bij Centrum Dienstverlening Gereformeerde Kerken. Dit kan telefonisch: 038-42 70 400 of per e-mail: info@centrum-g.nl

 

Wil je meer informatie, kijk dan op onze website: http://www.centrum-g.nl / wat doen wij /evangelisatie.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.