07

nov

Dankbaar zijn voor Amerikaanse fuif met heerlijke gerechten

Amerikaanse fuif voorafgaand aan dankdienst
  • Amerikaanse fuif voorafgaand aan dankdienst
  • Amerikaanse fuif voorafgaand aan dankdienst

Boerenkool met worst, lasagne, nasi of gewoon een boterham, van alles staat er op het menu van de Amerikaanse fuif voorafgaand aan de dankdienst in De Regenboog. Ruim dertig gemeenteleden hebben het aangedurfd om mee te doen aan dit initiatief van de activiteitencommissie samen met de diaconie. Een ieder komt met z'n eigen hapje eten naar de kerk waarna een ieder van deze meegebrachte lekkernijen kan eten.

 

Rond de klok van zes uur op deze woensdagmiddag begint diaken Jan de Jong met het lezen van het bijbelverhaal over het mopperende volk van Israël dat klaagt over een gebrek aan eten, waarna God hun stem hoort en het in overvloed voedsel laat regenen. Na een dankwoord voor de rijkdom waarin wij leven en de vraag om een zegen voor het eten, kan een ieder maar aanvallen, en werkelijk: er is eten in overvloed.
 

“Net als het volk van Israël vergeten wij ook maar al te vaak hoeveel wij van onze Heer ontvangen”, herinnert De Jong de aanwezigen op deze dankdag voor gewas en arbeid aan deze zegeningen. Diverse gemeenteleden hebben echt hun beste beentje voorgezet en verrukkelijke maaltijden gereed gemaakt. “Wat ruikt het hier heerlijk”, zo klinkt aan het buffet. “En wat sjocht it d'r hearlik út...”

 

“We gaan het gewoon doen”, zo legt Jan de Jong uit bij het idee waarover kortgeleden werd gesproken om samen te gaan eten. “We zien wel wat er op af komt.” De opkomst valt hem bepaald niet tegen: je moet ergens mee beginnen... De diaconie denkt dat er ook veel mensen niet weten wat hen staat te wachten en er door deze onzekerheid voor hebben gekozen om maar thuis te blijven.

 

“Ik heb wat extra pannenkoeken gebakken, zodat ook anderen er van kunnen proeven”, aldus één van de aanwezige zusters die het erg gezellig vindt. 't Is weer eens iets anders dan alleen of met z'n tweeën thuis aan tafel zitten. “Dit zouden we veel vaker moeten doen”, vindt een oudere broeder die een stukje saamhorigheid binnen de gemeente af en toe toch wel wat mist. Na het diner verplaatsen de aanwezigen zich langzaam aan naar de kerkzaal voor de dankdienst.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.