09

nov

Driegangenmenu voor jeugd van club 12-15

  • 16efa8e7-cd55-4526-9ed2-cdd62fcdd7ec.jpg

“Man, ik ha it swit op 'e holle stean”, zegt Gjalt Gjaltema met een glimlach. Het gebeurt dan ook niet zo vaak dat hij kookt voor maar liefst twintig personen. Samen met zijn echtgenote Margriet is hij deze vrijdagavond gastheer voor de club van 12-15. Clubleiding Taekele Oevering en Bonny Revenberg hebben al goede ervaring met het samen eten voorafgaand aan de clubavond en willen dit een nog diepere betekenis geven.

 

“Om het gat dat er valt tussen de oudere gemeenteleden en de jeugd enigszins te dichten, hebben we in de gemeente een oproep gedaan om voor ons te koken”, legt Revenberg uit. “We eten dan samen bij deze gemeenteleden thuis en bespreken daarna een onderwerp. De jeugd kan ontzettend veel leren van mensen met veel levenservaring en tegelijk is het voor hen ontzettend leuk om meer in contact te komen met de jeugd.”

 

Maar liefst tien gezinnen hebben gehoor gegeven aan de oproep van Taekele en Bonny. De chef-koks Gjalt en Margriet hebben deze vrijdagavond de eer om het spits af te bijten en zetten hun beste beentje voor. Ze beginnen met tomaten- en groentesoep die door de jeugd al als heerlijk wordt bestempeld. Dan staat een hoofdmenu met een ruime keus tussen ondermeer shoarma, saté, aardappelen, worteltjes, schnitzel en sperziebonen op hen te wachten.

Tijdens het eten wordt er gezellig over van alles en nog wat gekletst. De gespreksonderwerpen variëren van gele kaarten op school tot de leeftijd van een vader die nu toch wel erg kaal begint te worden. “It smakket bêst hjer”, zo klinkt het af en toe tussen het gekeuvel door. Als toetje staat yoghurt met room op het menu. Dan gaat de groep over op het onderwerp van deze avond: de doop. De afwas wordt gedaan door de machine.

  • 4b663685-0f29-4527-bf35-108aae0cef44.jpg
  • 59ec4fec-2d71-4c85-9e62-0f08d6b1a0c9.jpg
« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.