28

mrt

Ds. Dick Westerkamp leidt Pinksterdienst in bos van Veenklooster

Ds. Dick Westerkamp gaat op pinkstermaandag van dit jaar de openluchtdienst in het bos van Veenklooster leiden. Westerkamp is voorganger van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Houten. Pinksteren valt dit jaar op 12 en 13 juni.

Na zijn huwelijk werkten Westerkamp en zijn vrouw Jeannette enige tijd voor l'Abri, een internationale organisatie die onder andere in Nederland locaties heeft voor studie en werk, die vooral door studenten en jongeren bezocht worden. In 1983 vertrokken de Westerkamps naar Afrika. Ze gaven les aan een opleiding voor predikanten in Oeganda en Rwanda. Daar kwamen ze in contact met een team uit Chorleywood, de gemeente waar de kerkelijke vernieuwingsbeweging New Wine ontstaan is.

Tijdens hun verlofperiode in Nederland brachten zij een bezoek aan deze gemeente. Mede daardoor zijn hun opvattingen over gemeente-zijn en de rol van de predikant daarin diepgaand beïnvloed. In 1993 kwamen ze terug naar Nederland en werd Westerkamp beroepen in Houten.

De organisatie is in vele opzichten al druk bezig met de voorbereiding voor het Pinksterfeest in Veenklooster. Er zijn behalve Westerkamp diverse andere sprekers, gospel- en zanggroepen gevraagd om te komen, en er zijn ook al veel toezeggingen. Het programma is uitgebreid met activiteiten op de zondagmiddag, na de dienst in de grote tent. Hier wordt een programma samen met, en voor de jeugd samengesteld.

Maandagmiddag zijn er diverse sprekers en is er zang/gospel in de grote tent, zoals ds. Jeannette Westerkamp – de echtgenote van ds. Dick Westerkamp - die over haar werk als gevangenispredikant spreekt. Ook de kinderen worden niet vergeten: op pinkstermaandag is er voor de kinderen de hele dag een programma. Natuurlijk is het bezinningspad dit jaar ook zeker weer een aanrader.

Voor mensen die het hele weekend mee willen vieren is er veel ruimte op de camping. Deze is dit jaar uitgebreid. Er is nu een campingteam dat het hele weekend door activiteiten organiseert. Meer info over het programma staat op de website  In december is er voor het eerst ook een nieuwsbrief uitgekomen (aan te vragen via mailing@zendingsfeest-veenklooster.nl).

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.