07

sep

Filmavond Octoberbaby met gesprekken over abortus

Leden van de gespreksgroep Vrouwen Samen nodigen belangstellende vrouwen vanaf 18 jaar uit om op D.V. 18 september a.s. in De Lantearne met elkaar de film Octoberbaby te gaan zien. De avond begint om 19.30 uur. Een eigen bijdrage van euro 2,50 voor de koffie en thee wordt op prijs gesteld. Informatie over e.e.a. is op de avond beschikbaar om mee naar huis te nemen.

De speel film Octoberbaby gaat over de zoektocht van een abortusoverlevende naar haar biologische moeder. Hannah is geboren in oktober 2003; zij is enig kind gebleven. Hannah heeft sinds haar geboorte veel operaties ondergaan, waardoor ze niet kan bewegen en sporten zoals leeftijdgenoten. Medische onderzoeken en gesprekken leiden ertoe dat Hannah de waarheid wil weten over haar verleden. Gesteund door haar jeugdvriend Jason gaat ze op zoek naar haar biologische moeder.

In de film komen diverse personages aan bod met elk hun eigen unieke invalshoek. Indrukwekkend is ook de rol van de biologische moeder. De film duurt ongeveer anderhalf uur en wordt ononderbroken vertoond. Daarna is er ruimte voor persoonlijk gesprek en/of in groepjes.

Abortus is een zeer actueel onderwerp en wordt steeds meer bespreekbaar gemaakt. Ook in Surhuisterveen willen we hiertoe de deur graag wijd open zetten, om te kunnen praten over iets waar niemand makkelijk over praat en ons allemaal aan het denken zet.

Graag tot ziens op donderdagavond 18 september a.s. in De Lantearne om 19.30 uur.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.