26

mrt

Georganiseerde reis naar Israël en Jordanië

In het kader van het Israëljaar van de CGKV in Dokkum organiseren Ton van der Wekken en Andries Peterson uit deze gemeente we van 24 oktober tot en met 4 november een prachtige reis door twee bijbelse landen: Israël en Jordanië. Behalve leden van de gemeente in Dokkum worden ook mensen uit Surhuisterveen en omgeving uitgenodigd om mee te gaan. "Als oud-lid van de gemeente voel ik me nog altijd bij Surhuisterveen betrokken", vertelt Peterson die in het verleden met leden van de Feanster gemeente veel reizen naar bijbelse landen organiseerde.

Een uitgebreide informatiefolder is digitaal en eventueel gedrukt beschikbaar. Het programma ziet er – heel in het kort – als volgt uit: Jordanië: Amman, Abrahampad, Koningsweg door Jordanië, berg Nebo met uitzicht over het Beloofde Land, Wadi Mujib, Petra, de geheimzinnige rotsstad, verborgen in de bergen en nog maar 200 jaar geleden ontdekt, woestijntocht met jeeps door Wadi Rum, een rose berglandschap, lunch bij de Bedoeïen, Aqaba aan de Rode Zee.

Israël: grens over naar Negev woestijjn, Timna met de kopermijnen en zuilen van koning Salomo, Dode Zee, drijven op het zoute water, Engedi met de Shulamit waterval, Jeruzalem.

In en rond Jeruzalem: wandeling op de muren van de oude stad, Yad Vashem (holocaustmuseum), graftuin, Klaagmuur waar we Bar Mitswa meemaken, Joodse wijk, tunnel van Hizkia. Olijfberg met uitzicht op de oude stad, Getsemané, Via Dolorosa, Heilig Grafkerk (Golgotha), graf van David en de zaal van het Laatste Avondmaal.

Tiberias: Doopplaats Jordaan, Beth Sean, via Gilboa naar kibboets Ein Harod, meer van Galilea, berg van de Zaligsprekingen, kerk van de broodvermenigvuldiging, boottocht over het meer van Galilea, Kapernaum. Chorazim, Nazareth en de berg Karmel.

Verdere, uitgebreide informatie staat in de informatiefolder. Daar is het programma van dag tot dag te lezen, tijden, de vlucht en de prijs bij benadering. De prijs hangt enigszins af van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers, hoe lager de prijs.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.