23

jan

Gereformeerde basisschool geeft verantwoord bijbelgetrouw onderwijs

Opvoeding en onderwijs gaan hand in hand. Een verantwoorde positief christelijke opvoeding wordt ondersteund en versterkt door verantwoord christelijk onderwijs. Binnen het onderwijs in Nederland is veel gaande. Niet alle scholen die zich christelijk noemen, geven nog christelijk onderwijs. Al zijn er gelukkig ook veel positieve uitzonderingen.


In Kootstertille staat onze gereformeerde basisschool. Wij zijn een school voor positieve christenen. We maken onderdeel uit van de Gereformeerde Scholen Groep Noorderbasis. Bij ons op school maken we werk van onze christelijke identiteit. Dagelijks besteden we aandacht aan bijbellessen. Meestal zijn dat vertellingen uit de bijbel. Maar ook het aanbod van christelijke liederen en psalmen, het leren van de boodschap uit de bijbel, het leren van kernteksten en het bespreken daarvan komen nadrukkelijk aan de orde.


Daarnaast verzorgen we natuurlijk ook kwalitatief goed onderwijs. En daarin laten we onze identiteit doorklinken. Samen zijn we als ouders, leerkrachten en leerlingen, kinderen van God. Jaarlijks besteden we ruim en verantwoord aandacht aan de grote christelijke feesten als Kerstfeest, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Het werk van Jezus Christus staat centraal. Eens per maand houden we met de kinderen –en soms ook met ouders- maandvieringen. Elk schooljaar doen we dat aan de hand van een thema. Dit jaar is het thema: Zing voor de HEER!

Gereformeerde scholen vormen voor de wet een aparte richting. Dat betekent dat ouders die kiezen voor dit onderwijs vaak in aanmerking komen voor vergoeding van reiskosten. Onze school geeft op dit moment les aan ca 100 kinderen. En er kunnen best nog wel leerlingen bij. De kinderen komen uit Kootstertille, Twijzel, Drogeham, Burgum, Noardburgum, Veenwouden, Jistrum, Surhuisterveen en Augustinusga. We zijn dus met recht een streekschool. Tussen de middag eten de kinderen op school samen met de leerkrachten. Het schoolteam is enthousiast en zet zich in om het onderwijs steeds verder te ontwikkelen.

Misschien bent u op zoek naar een (andere) school voor uw kind of wilt u gewoon meer van ons weten? Graag willen we daar dan met u over in gesprek. Ook is het mogelijk om vrijblijvend een bezoekje aan onze school te brengen. We vertellen u dan graag meer over de school. Uiteraard kunt u ook op onze website meer informatie vinden.

Wij komen graag met u in contact.

Berend van Dieren
Directeur
GBS Oranje Nassau
Linthorst Homanloane 5
9288 BA Kootstertille
dir.oranjenassau@noorderbasis.nl
Website:
www.oranjenassau-kootstertille.nl
tel. school: 0512-331870
directie privé: 050-4031227 of 06-17101392

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.