15

jun

Geslaagde visavond voor herhaling vatbaar

Geslaagde visavond voor herhaling vatbaar

"Koffie, thee of Wicky?" De deelnemers aan de visavond van vrijdag 15 juni kunnen volop kiezen en krijgen er bovendien nog een heerlijk stuk zelfgebakken cake bij. Zo'n dertig gemeenteleden reizen deze avond af naar het Opeinder kanaal om een hengeltje uit te werpen of gewoon gezellig een praatje met elkaar te maken.

Al tien minuten nadat de vissers zich hebben geïnstalleerd nabij de grasdrogerij in Opeinde wordt het eerste voorntje aan de haak geslagen. Van alle gevangen exemplaren wordt de lengte genoteerd en deze worden in de loop van de avond bij elkaar opgeteld. Hoewel winnen vanavond absoluut niet de hoofdmoot is, is het vangen van veel vis natuurlijk toch wel mooi.

De eindstand: Jan Schaap op de derde plek met 95 centimer, daarna Sake van der Wal met 112 en de absolute winnaar van deze avond is Hille Elzinga met 138 centimeter. De poedelprijs is voor Mendé Bosma die het langst op een prooi moest wachten en op het allerlaatste moment toch nog een voorntje uit het water haalde.

"Het is een behoorlijk geslaagde avond", zo concludeert de organiserende activiteitencommissie rond half negen. Ondanks een uitermate regenachtige dag is het de hele avond droog geweest en de deelnemers hebben het prima naar de zin. "Oant nije wike?!", groeten enkele vissers elkaar wanneer ze afscheid nemen. De kans is groot dat medio september wederom een visavond op het programma komt te staan.

(Voor een uitgebreid verslag van deze avond zie de Regenboog van juli/augustus.)

  • Geslaagde visavond voor herhaling vatbaar
  • Geslaagde visavond voor herhaling vatbaar
  • Geslaagde visavond voor herhaling vatbaar
« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.