16

sep

Get Connected op 30 oktober naar Surhuisterveen

Op uitnodiging van de Interkerkelijke Evangelisatie Surhuisterveen verzorgt Get Connected op zaterdag 30 oktober een optreden in De Flambou (voormalig Geref. Kerkgebouw) aan de Groningerstraat te Surhuisterveen.

Evenals in 2006, 2007 en 2008 komen tientallen jonge mensen deze herfst bij elkaar om onder de naam GET CONNECTED – BACK TO THE BASICS een tweetal concerten te geven. Het koor, onder leiding van Wilco Kloosterman uit Leeuwarden, brengt een eigentijds repertoire van Engels- en Nederlandstalige praise- en gospelliederen ten gehore. Op 30 oktober is het koor te gast in
De Flambou in Surhuisterveen en op 13 november gaat men voor het eerst de provinciegrenzen over om een concert te geven in PKN De Hoeksteen in Leek.

Get Connected is in 2006 ontstaan als een tegengeluid op de kritiek dat er steeds minder jongeren te vinden zijn in de traditionele kerken. Dit project is opmerkelijk te noemen, mede omdat de meeste koorleden elkaar niet kennen en de financiering van het project met behulp van sponsors en giften tot stand is gekomen. Met het thema ‘Back to the Basics’ wil de organisatie laten zien dat er ondanks de diverse kerkelijke achtergronden van de koorleden, een gemeenschappelijke basis is die dwars door kerkmuren heen gaat: de liefde van God de Vader voor ons mensen, door Zijn Zoon
Jezus Christus. Daarnaast is het thema een verwijzing naar de start van Get Connected in 2006, wat in Surhuisterveen plaats vond.

Het ad-hoc koor komt voorafgaand aan de optredens in totaal vier keer bij elkaar en na het concert in Leek is het project ook afgelopen. Belangstellenden kunnen meer informatie vinden op www.getconnected.nl. Via deze website kunnen enthousiaste zangers en zangeressen zich ook gratis aanmelden. Hoewel de gemiddelde leeftijd van het koor rond de 30 jaar ligt, is er geen leeftijdsgrens.

De muzikale avond wordt verder ingevuld met een toespraak van Case Schrage van de stichting
“Love Never Fails”. Schrage is een Nederlandse Canadees, die 23 jaar lang met wilde dieren heeft gewerkt maar nu als evangelist overal ter wereld spreekt.

De concertavonden in Surhuisterveen en Leek beginnen om 20.00 uur en de toegang is gratis.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.