09

aug

Inspiratiedag Faire Naaste zaterdag 27 oktober in Boskoop

De laatste jaren is er veel te doen over gerechtigheid en duurzaamheid - ofwel ons rentmeesterschap - zodat er een goede balans komt tussen people, planet en profit. Voor individuele christenen, maar ook voor kerken liggen er flinke uitdagingen. Want hoe zijn principes als rentmeesterschap, liefde voor God en de naaste, zorg voor de schepping en respect voor de Schepper te vertalen naar ons dagelijks leven? En naar ons kerk-zijn en gemeenteleven, waarbij we 'duurzaamheid' inbedden in het Bijbelse begrip gerechtigheid? Ofwel: hoe kan de kerk, maar ook ik als individueel christen, een faire, rechtvaardige naaste zijn?
 
Vanuit de diaconale kerkelijke organisaties binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken, Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en Nederlands Gereformeerde Kerken willen we binnen onze kerken graag een bezinning rond deze thema's op gang brengen. Daaraan werken we samen binnen de werkgroep Faire Naaste. Daarbij willen we, vanuit bezinning en bewustwording, inspiratie creëren voor kerken om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Om stappen te zetten in de strijd tegen armoede en onrecht.  
Het programma Faire Naaste richt zich op predikanten, diakenen, leden van commissies van beheer, kosters en andere, geïnteresseerde gemeenteleden. Eerste aanzet is de organisatie van zgn.inspiratiedagen. Met een afwisselend programma met aansprekende sprekers, praktische workshops en ruimte voor uitwisseling willen we u inspireren 'faire stappen' te zetten.
 
Op zaterdag 27 oktober bent u van harte welkom op de inspiratiedag in Boskoop.

Programma

9.00
Zaal open, inloop met koffie
9.30
Welkom en opening
9.40
'De Bijbel over fair-zijn'prof. dr. Hofman, Theologische Universiteit Apeldoorn
10.05
'En God zag dat het goed was' Reinier van den Berg, meteoroloog
10.30
'Leven naar Zijn beeld'dr. Martine Vonk, coördinator Noach Alliantie
10.55
Koffiepauze
11.10
Workshopronde I
12.05
Workshopronde II
13.00
Afronding en afsluitende lunch
 
 
Opgave en kosten
Aanmelden voor deze dag kan t/m 20 oktober via de website www.fairenaaste.nl. U dient daarbij aan te geven: de namen van de aanwezigen, twee workshops waar hun voorkeur naar uitgaat en de naam van uw kerkelijke gemeente. Deelname aan deze dag is kosteloos, voor de lunch vragen we een vrijwillige bijdrage.
 
Meer informatie
Voor meer informatie over het programma en de workshops kunt u de uitnodiging downloaden of de website www.fairenaaste.nl bezoeken voor de laatste updates over het programma.
 
Locatie
De Open Poort
Parklaan 1B
2771 GB Boskoop
« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.