14

okt

Jaarlijkse zendingsgezinsdag in Gomarus College

Op zaterdag 29 oktober a.s. wordt de jaarlijkse zendingsgezinsdag gehouden in het Gomarus College, Eikesingel 62 te Drachten. Het thema van deze dag is Er op Uit.

In drie workshops zal op dit thema worden ingegaan door
Ds. H. van der Ham, schipperspredikant;
Coby en Hessel Visser, zendingswerkers in Botswana;
Drs. J. van ’t Spijker, voormalig zendeling Mozambique en nu docent zendings- en evangelisatiewetenschappen te Apeldoorn.

Ds. Van der Ham zal iets vertellen over zijn werk als schipperspredikant (er op uit onder de varenden);

Coby en Hessel Visser gaan o.a. vertellen over de voortgang van het vertalen van de Bijbel in Botswana, zuidelijk Afrika. Hessel heeft samen met een aantal helpers de Naro-taal eerst helemaal op schrift moeten stellen. Verder leidt hij o.a. kerkdiensten en Bijbelstudies. Coby is actief in een onderwijsproject op een kleuterschool waarbij de kinderen spelenderwijs zich de taal eigen maken dat van belang is voor hun ontwikkeling en een toekomstige plaats op de arbeidsmarkt (er op uit onder de Bushman;

Drs. Van ’t Spijker komt vertellen hoe hij als docent zendings- en evangelisatiewetenschappen, studenten in Apeldoorn toerust op dit gebied. En uiteraard over zijn werk als vm. zendeling in Mozambique (Er op uit ver weg en dichtbij);

Drs. A. Mak uit Broeksterwâld verzorgt een kort appelwoord.

Uiteraard wordt er gezorgd voor een muzikale bijdrage. Deze keer door de zanggroep Gaandeweg uit Leeuwarden. Ronald Postema (onder ons geen onbekende) begeleidt de samenzang.

Voor de kinderen t/m de leeftijd van de basisschool is er voor de hele dag een compleet programma met diverse activiteiten, verzorgd door de kerk van Siegerswoude – De Wilp. Onder anderen Coby Visser (Botswana) en Ronald Postema (muziek) verlenen ook daar een bijdrage. Een mooie gelegenheid voor ouders en grootouders hun (klein)kinderen (opnieuw) kennis te laten maken met de zending.

Voor de kinderen van 0 tot 4 jaar is er uiteraard kinderoppas.

Ook ontbreken de marktkramen niet. Diverse gemeenten uit de classis Leeuwarden zijn vertegenwoordigd met de verkoop van producten. Een drietal gemeenten laat iets zien van hun Thuisfront activiteiten. Voor een luttel bedrag kunt u zelfs tussen de middag de lunch gebruiken.

Mag de classicale zendingscommissie op uw komst rekenen? Het officiële gedeelte begint om 10.30 uur, maar de markt is al open om 10.00 uur en dan staat de koffie ook klaar.

Zie voor meer informatie het programmaboekje dat tijdig zal worden uitgereikt in uw eigen gemeente.

Namens de classicale zendingscommissie

Pieter Sijtsma, voorzitter

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.