27

jun

Kerk schenkt zwembad en ijsbaan levensreddende AED

“Wij kregen onlangs deze AED geschonken van een kerkgemeenschap die er mee stopte”, legt Frederik de Jong namens de kerkgemeente uit. “Onze kerkgebouw De Regenboog was al voorzien van zo'n apparaat.” De gemeente wil iets betekenen voor het algemeen nut en bedacht dat het zwembad 's zomers en de ijsclub 's winters daarvoor wel geschikte locaties zijn.

“Hopelijk hoeven we hem niet vaak te gebruiken”, bedankte voorzitter Joop Numan de kerk en gaf aan uitermate content te zijn met de AED. Hij nam de defibrillator in ontvangst samen met voorzitter Lamine de Jong van ijsclub Foarút in Surhuisterveen. In het winterseizoen hangt de AED bij de plaatselijke ijsbaan aan It Blauknopke.

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Om het apparaat in geval van nood te kunnen bedienen is een korte opleiding nodig. Veiligheidsinstructeur Geert Visser van VMTA was bij de overdracht aanwezig om deze les aan het personeel te geven.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.