08

dec

Kerstnachtdienst samenwerkende kerken in De Flambou

Kerst

24 december 22.00 uur in De Flambou Kerstnachtdienst

De kerstnachtdienst wordt georganiseerd door

de Samenwerkende Kerken Surhuisterveen.

Voorganger is ds. Johan van der Sleen en gemeenteleden van de diverse kerken zullen hun medewerking aan de dienst verlenen. De muzikale begeleiding is in handen van ‘Blaast de Bazuin’ en daarnaast doen Together4Him en de Cantorij mee aan de dienst.

Er is een collecte in de dienst en die is voor de levensreddende zorg voor kwetsbare ouderen en kinderen – Moldavië, Oost Europa

Door hoge werkloosheid en armoede in Moldavië, werkt ongeveer een kwart van de bevolking in het buitenland. Ouderen én kinderen blijven dikwijls alleen achter, er is niemand die voor ze zorgt. Alleenstaande ouderen worden hard getroffen door de economische crisis, kunnen niet in hun eigen levensonderhoud voorzien en kinderen groeien op zonder of met weinig ouderlijk toezicht.

Velen hebben slechts een klein pensioen waar ze onmogelijk van rond kunnen komen. De overheid biedt hen geen ondersteuning en familie is er niet of probeert te overleven in het buitenland en laat de ouderen aan hun lot over. Hierdoor raken veel ouderen ondervoed, zijn medicijnen onbetaalbaar en zijn ze niet in staat hun gas en lichtrekening te betalen, waardoor ze ’s winters in de vrieskou zitten. Velen vereenzamen.

Doordat hun ouders naar het buitenland vertrokken zijn, zijn veel kinderen al op jonge leeftijd op zichzelf aangewezen, gaan niet regelmatig naar school en lopen groot risico slachtoffer te worden van geweld en mensenhandel.

De christelijke organisatie Bethania voorziet vanuit haar dagcentrum de meest kwetsbare ouderen in van thuiszorg en een warme maaltijd. Bij het dagcentrum van Bethania ontvangen kwetsbare kinderen hulp bij het maken van hun huiswerk, een maaltijd en psychosociale hulp aangeboden.

Steun dit werk!

U kunt dit werk steunen door uw bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'W 015101' of doneer online. Hartelijk dank!

(meer info vindt u op de www.kerk-in-actie.nl)

De deurcollecte is voor de onkosten van de dienst.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.