17

mei

Kom eens naar het interkerkelijk gebedsuur in de Doarpstsjerke

Iedere zaterdagavond om de 2 weken om  half 8 in de Doarpstsjerke een gebedsuur gehouden. Dit gebedsuur duurt ongeveer 45 minuten. Broeder Freerk Jousma heeft hierin de leiding. Even in het kort hoe het programma eruitziet: Ieder wordt welkom geheten ook de luisteraars van zorgcentrum 't Suyderhuys die via de kerktelefoon verbonden zijn.

Er wordt gezongen uit de liederenbundel van het Evangelisch Werkverband welke worden begeleid door het kerkorgel. Na het eerste lied lezen we een gedeelte uit de Bijbel wat verband houdt met de overdenking. We zingen weer een lied waarna br. Jousma een korte overdenking heeft n.a.v. het gelezen Schriftgedeelte. Dan worden de punten genoemd voor het gebed.

Voor de zieken, welke voorzover bekend zijn, bij naam genoemd worden, van het gehele dorp, voor de bewoners van het Suyderhuys, voor de diensten van de zondag van alle kerken, voor de predikanten en voor de kerkenraden, voor de groeigroepen en verenigingen van alle kerken, voor de jeugd. Ook wordt gebeden voor het evangelisatiewerk (IES), Israël, de vervolgde christenen, de nood in de wereld en eventuele bijzondere gebeurtenissen.

Nadat we nog een lied hebben gezongen gaat br. Jousma voor in gebed. Tot slot zingen we een lied en spreekt br. Jousma de zegengroet uit. Bij dit gebedsuur zijn doorgaans ongeveer 15 tot 20 belangstellende zusters en broeders aanwezig, waarvan onze eigen gemeente slechts enkele. Het mooie van dit gebedsmoment is dat het een gezamenlijke samenkomst is van het gehele dorp, ondanks dat er wel iets meer belangstelling zou mogen zijn. Maak eens kennis van dit bijzondere gebeuren op de zaterdagavond, eens in de twee weken.
 

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.