19

nov

Meldpunt misbruik actief binnen onze gemeente

Per 1 november heeft de kerkenraad in onze gemeente twee interne vertrouwenspersonen (IVP-ers) benoemd. Het zijn de zusters Anita Bakker en Monique de Jager. Zij zijn aanspreekpunten voor diegenen die willen praten over misbruik van (kerkelijke) gezagsrelaties dat hen is overkomen. Op de website van het meldpunt misbruik (www.meldpuntmisbruik.nl ) kunt u er meer lezen over wat de taak inhoudt.

Zij hebben de taak om dat wat te hunner kennis wordt gebracht volstrekt vertrouwelijk te gaan behandelen. De bedoeling is dat zij vooral wegwijzers zijn voor degenen die ergens mee lopen en niet goed weten hoe ze daar hulp bij kunnen krijgen en welk traject ze hebben te doorlopen. Als het goed is verlenen ze dus niet zozeer zelf de hulp, maar geven ze handvatten en adviezen. En als het goed is hebben ze niet veel te doen. Laten we daar om bidden. En laten we bidden dat wanneer het anders is en zij wel aan het werk moeten, zij wijsheid krijgen van onze goede God om wegen te wijzen die echt helpen.

U kunt hen via ivp@cgkv-surhuisterveen.nl kunt u of jij hen eenvoudig bereiken. We wensen hun Gods zegen bij dit werk. In een volgend nummer presenteren zij zichzelf.
 

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.