27

okt

Nieuwe stichting voor huwelijkstoerusting

Investeren in huwelijken is de focus van de nieuwe stichting ‘Ruimte voor je relatie’. De stichting bouwt verder op jarenlange ervaring in het toerusten van echtparen, zoals die onder meer binnen Agapè FamilyLife gestalte heeft gekregen.
‘Ruimte voor je Relatie’ biedt momenteel drie activiteiten aan:

  • 1.Relatieweekenden (voorheen aangeboden door Agapè)
  • 2.Gemeente seminars (voorheen aangeboden door ‘APK voor je Relatie’)
  • 3.DISC-activiteiten (voorheen aangeboden door ‘APK voor je Relatie’)

In een later stadium hoopt men meer activiteiten op het gebied van man/vrouw-relaties te ontplooien.

Werk aan de winkel
Volgens Hans & Jeanette de Korte en Hans & Adeline Waagmeester, die zelf jarenlang actief zijn geweest binnen FamilyLife en ‘APK voor je Relatie’, is er veel vraag naar relatieondersteuning. “Wij merken zelf dat ‘getrouwd zijn’ erg mooi is, maar dat er ook voortdurend werk aan de winkel is.”

Met de activiteiten van Ruimte voor je Relatie sluiten we aan bij die behoefte. “Sprankelende liefde vraagt een blijvende investering. Om ons heen zien wij regelmatig huwelijken stranden. Dat is vaak niet nodig als echtparen gericht willen bouwen aan hun relatie en zich meer bewust worden van de kwaliteiten en valkuilen binnen hun huwelijk.”

De Relatieweekenden en Gemeente seminars zijn vooral gericht op echtparen die hun relatie willen versterken of tegen dingen aanlopen die de verdieping van de relatie in de weg staan. Tijdens de Relatieweekenden en Gemeenteseminars worden de stellen anderhalf tot twee dagen geheel verzorgd en investeren we op een positieve manier in de relatie. De echtparen krijgen inspiratie, prikkelende studies en vragen aangereikt waarmee zij hun eigen relatie onder de loep nemen.

Bij de DISC-activiteiten wordt gebruik gemaakt van het bekende DISC-persoonlijkheidsprofiel. Dit is vooral geschikt voor echtparen die in een intieme setting willen werken aan hun relatie. Eén van deze DISC-activiteiten is speciaal op maat gemaakt voor stellen die dreigen vast te lopen. Het doorlopen van dit programma is bedoeld om elkaar beter te leren begrijpen. Gedurende het begeleidingstraject worden de stellen twee of drie dagen volledig verzorgd in Het Pelgrimhuis in Montfort (Midden-Limburg). De echtparen zijn er gedurende deze periode even ‘helemaal uit’.

Ruimte voor je Relatie maakt gebruik van de kennis en ervaring van echtparen die al jarenlang dichtbij de praktijk staan. Tijdens de weekenden en cursussen wordt bovendien gebruik gemaakt van speciaal ontwikkeld en professioneel cursusmateriaal. Voor meer informatie over de activiteiten van Ruimte voor je Relatie verwijzen wij u naar onze website: www.ruimtevoorjerelatie.nl.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.