Nieuwsoverzicht

 • Strikes of poedelprijs op bowlingavond

  19 januari 2018

  Strikes of poedelprijs op bowlingavond

  Wie gooit er een strike, wie gaat er met de eer naar huis of met de poedelprijs... Doe jij ook mee? Op vrijdag 16 maart is er een gezellige bowlingavond voor gemeenteleden vanaf achttien jaar.  Van 20.00 uur tot 22.00 uur inclusief twee… Lees meer »

 • Inspiratiedag kerkproeverij op 6 april

  18 januari 2018

  Inspiratiedag kerkproeverij op 6 april

  Onze gemeente heeft vorig jaar meegedaan aan de Kerkproeverij en dat is in goede aarde gevallen. Dit jaar is er weer een landelijke Kerkproeverij in het weekend van 15 en 16 september 2018. Om de Kerkproeverij binnen… Lees meer »

 • Enjoy van start met Crossroads

  17 januari 2018

  Enjoy van start met Crossroads

  2018 is begonnen en ook de eerste Enjoy avond van dit jaar staat gepland. 4 februari en het thema is crossroads. Het gaat weer een avond met inspiratie, creativiteit, gezelligheid en lekkere hapjes worden. Speciaal voor jonge vrouwen/meiden. Welkom! Lees meer »

 • Beschut thema Hulpverleningszondag 4 februari 2018

  16 januari 2018

  Beschut thema Hulpverleningszondag 4 februari 2018

  Een bewoner uit Mayonbe, Haïti, vat dit project eenvoudig samen: ‘Ons dorp werkt hard aan het vergroenen van onze berghellingen. Zo krijgen volgende generaties een beter leven dan wij!’ Door ontbossing spoelt de grond bij orkanen… Lees meer »

 • Beleef Kerst met LEV! in De Flambou

  10 december 2017

  Beleef Kerst met LEV! in De Flambou

  Wie erbij was herinnert zich ongetwijfeld de prachtige kerstavond in december 2016! Dit jaar komt LEV opnieuw naar de Flambou in Surhuisterveen voor een uniek kerstconcert op zaterdag 23 december! Een mooi verhaal, inspiratie met nieuwe en bekende… Lees meer »

 • Kerstnachtdienst samenwerkende kerken in De Flambou

  8 december 2017

  Kerstnachtdienst samenwerkende kerken in De Flambou

  24 december 22.00 uur in De Flambou Kerstnachtdienst De kerstnachtdienst wordt georganiseerd door de Samenwerkende Kerken Surhuisterveen. Voorganger is ds. Johan van der Sleen en gemeenteleden van de diverse kerken zullen hun medewerking… Lees meer »

 • Samen zingen ter bemoediging op kerstochtend

  6 december 2017

  Samen zingen ter bemoediging op kerstochtend

  25 december 05.45 uur “In de vroege ochtend samen zingen om mensen die ziek zijn of het moeilijk hebben te bemoedigen met het kerstevangelie”. Dat is de zeer gewaardeerde traditie van de kerstmorgenzang waarvoor een ieder wordt… Lees meer »

 • Gestopt met je studie? Doe het EH-Traject!

  2 december 2017

  Gestopt met je studie? Doe het EH-Traject!

  Vol enthousiasme aan je studie begonnen en nu erachter gekomen dat je toch niet op je plaats bent? Een verkeerde studiekeuze? Heb je na een periode van reizen of werken behoefte aan een heroriëntatie op je toekomst? Doe dan het… Lees meer »

 • Eindejaarsactie van St. Newbornlife

  1 december 2017

  Eindejaarsactie van St. Newbornlife

    In dit laatste kerkblad van 2017 willen we u vragen nog even aan de vrouwen in Afrika te denken. Want ook dit keer is het weer gelukt; een weldoener (die anoniem wenst te blijven) gaat alle giften die nog voor 31 december binnenkomen… Lees meer »

 • Niedrig und bescheiden – net als Jezus Zelf

  1 december 2017

  Niedrig und bescheiden – net als Jezus Zelf

  – Ook in Oostenrijk wordt verkondigd dat Christus onze vrede is – Lees meer »

 • De attestenkwestie – terugblik en uitzicht

  23 november 2017

  De attestenkwestie – terugblik en uitzicht

  Graag nodigen het Archief- en Documentatiecentrum en de Theologische Uni- versiteit Kampen u uit voor een symposium over de attestenkwestie uit 1967. Dit symposium vindt plaats op vrijdag 8 december 2017 in de aula van de Theologi- sche… Lees meer »

 • Dagboeken bestellen voor goede doel

  20 oktober 2017

  Dagboeken bestellen voor goede doel

  De afgelopen jaren was via mij het dagboekje Kracht voor elke Dag te bestellen. De korting op de bestelling werd besteed aan een goed doel. De winkel waar de dagboekjes werden besteld is er mee gestopt, maar er is inmiddels een ander adres gevonden.… Lees meer »

 • Gezamenlijke vergadering over stappen in kerkelijke eenheid

  19 oktober 2017

  Gezamenlijke vergadering over stappen in kerkelijke eenheid

  Op 11 november komen de Landelijke Vergadering van de NGK en de Generale Synode van de GKv bijeen in de Nieuwe Kerk in Kampen. Het afgelopen jaar zetten de beide landelijke vergaderingen stappen om toe te werken naar kerkelijke eenheid. Om invulling… Lees meer »

 • Bestemming dankdagcollecte 2017 voor Noodhulp Azië

  17 oktober 2017

  Bestemming dankdagcollecte 2017 voor Noodhulp Azië

  Tijdens dankdag van 1 november mogen wij danken door het goede wat ons gegeven is en dit te delen. Deze periode hebben veel mensen te lijden onder natuuromstandigheden. Daarom hebben wij als diaconie gekozen om dit jaar de collecteopbrengst van de… Lees meer »

 • Speel samen de Bijbelquiz in Surhuisterveen

  15 oktober 2017

  Speel samen de Bijbelquiz in Surhuisterveen

  Op donderdag 2 november wordt in Surhuisterveen de jaarlijkse bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gespeeld. De NBG-Bijbelquiz staat garant voor een gezellige avond. 'Spannend en ontspannend tegelijk', zegt… Lees meer »