Nieuwsoverzicht

 • Dagboeken bestellen voor goede doel

  20 oktober 2017

  Dagboeken bestellen voor goede doel

  De afgelopen jaren was via mij het dagboekje Kracht voor elke Dag te bestellen. De korting op de bestelling werd besteed aan een goed doel. De winkel waar de dagboekjes werden besteld is er mee gestopt, maar er is inmiddels een ander adres gevonden.… Lees meer »

 • Gezamenlijke vergadering over stappen in kerkelijke eenheid

  19 oktober 2017

  Gezamenlijke vergadering over stappen in kerkelijke eenheid

  Op 11 november komen de Landelijke Vergadering van de NGK en de Generale Synode van de GKv bijeen in de Nieuwe Kerk in Kampen. Het afgelopen jaar zetten de beide landelijke vergaderingen stappen om toe te werken naar kerkelijke eenheid. Om invulling… Lees meer »

 • Bestemming dankdagcollecte 2017 voor Noodhulp Azië

  17 oktober 2017

  Bestemming dankdagcollecte 2017 voor Noodhulp Azië

  Tijdens dankdag van 1 november mogen wij danken door het goede wat ons gegeven is en dit te delen. Deze periode hebben veel mensen te lijden onder natuuromstandigheden. Daarom hebben wij als diaconie gekozen om dit jaar de collecteopbrengst van de… Lees meer »

 • Speel samen de Bijbelquiz in Surhuisterveen

  15 oktober 2017

  Speel samen de Bijbelquiz in Surhuisterveen

  Op donderdag 2 november wordt in Surhuisterveen de jaarlijkse bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gespeeld. De NBG-Bijbelquiz staat garant voor een gezellige avond. 'Spannend en ontspannend tegelijk', zegt… Lees meer »

 • Durf sterk te zijn voor de kerk tijdens the Challenge [2.0]

  14 oktober 2017

  Durf sterk te zijn voor de kerk tijdens the Challenge [2.0]

  De kerk heeft echte strijders nodig in dit veranderende tijdperk. De eindtijd nadert en de druk op de kerk wordt groter. Ook in Nederland wordt de ruimte voor de kerk steeds meer ingeperkt. In andere landen, waar de kerk vervolgd wordt, begon het… Lees meer »

 • Zingen uit bundel Johannes de Heer

  13 oktober 2017

  Zingen uit bundel Johannes de Heer

  Dat een Johannes de Heer-avond zeer op prijs wordt gesteld, hebben we de afgelopen jaren ervaren! Mooie avonden, met een fantastisch volle kerk. Dus ook dit jaar hebben we zo'n heerlijke “meezing-avond” georganiseerd. Opnieuw een… Lees meer »

 • Beleef Kerst met LEV! in De Flambou

  12 oktober 2017

  Beleef Kerst met LEV! in De Flambou

  Wie erbij was herinnert zich ongetwijfeld de prachtige kerstavond in december 2016! Dit jaar komt LEV opnieuw naar de Flambou in Surhuisterveen voor een uniek kerstconcert op zaterdag 23 december! Een mooi verhaal, inspiratie met nieuwe en bekende… Lees meer »

 • Bazaar en goederen markt met heel veel gezelligheid

  11 oktober 2017

  Bazaar en goederen markt met heel veel gezelligheid

  Op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober van 9:00-12:00 wordt de jaarlijkse bazaar, gebruikte goederen en boekenmarkt gehouden. Er vele nieuwe onderdelen waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Zo komt op veler verzoek de cavia bak weer… Lees meer »

 • Eerste Kerkproeverij is geslaagd

  28 september 2017

  Eerste Kerkproeverij is geslaagd

  450 kerken hebben meegedaan aan de eerste editie van Kerkproeverij. Door middel van een enquête is nagegaan hoe de Kerkproeverij ervaren is. Inmiddels zijn er 300 enquêtes ingevuld. De eerste reacties zijn heel positief. Lees meer »

 • Breng mensen bij elkaar in strijd tegen eenzaamheid

  25 september 2017

  Breng mensen bij elkaar in strijd tegen eenzaamheid

   In de Week tegen Eenzaamheid, 21 september tot en met 1 oktober 2017, zet LPB media (voorheen Luisterpost|Bralectah) zich in om de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan. Door middel van een kaartenactie en haar mediakanalen Beleefmee.nl en… Lees meer »

 • De nieuwe Naast is uit: Gelukkig gereformeerd?!

  25 september 2017

  De nieuwe Naast is uit: Gelukkig gereformeerd?!

  Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther in Wittenberg zijn 95 stellingen publiceerde. 2017 is daarom uitgeroepen tot Reformatiejaar. Een themanummer van Naast hierover kon natuurlijk niet uitblijven; mission en de Reformatie hebben… Lees meer »

 • Discipelschapcursus Leren leven van Genade weer van start

  20 september 2017

  Discipelschapcursus Leren leven van Genade weer van start

  De discipelschapcursus Leren leven van Genade is een groei-cursus waarin we inzetten op de persoonlijke relatie die elk mens met God mag opbouwen. God is liefde en Hij verlangt er naar om Zijn liefde te delen met alle mensen, ook met jou! En geloven… Lees meer »

 • Nodig iemand uit om kennis te maken in kerkproeverij

  19 juli 2017

  Nodig iemand uit om kennis te maken in kerkproeverij

  Heb je weleens iemand die niet gelooft of Jezus niet kent uitgenodigd om mee naar de kerk te gaan? Vaak durven we dit niet en gaan deze stap dan ook maar uit de weg. In september doet onze kerk mee aan de kerkproeverij, een landelijke campagne om… Lees meer »

 • Veel jeugd aanwezig bij viswedstrijd

  15 juni 2017

  Veel jeugd aanwezig bij viswedstrijd

  "Hey Laura, je hebt een vis!!" Hoewel Laura haar vangsten uiterst serieus neemt, houdt ze haar dobber niet altijd even goed in de gaten. Gelukkig heeft ze hulp bij zich die haar vertelt dat ze beet heeft. Vrijdagavond was de tradionele… Lees meer »

 • Mobiliseer gemeente en doe mee met proeverij

  8 juni 2017

  Mobiliseer gemeente en doe mee met proeverij

  Laat de mensen proeven van jouw kerk, want die kerk is zo gek nog niet! ‘Proef, en geniet de goedheid van de Heer.’ Ps. 34:9 In het weekend van 9 en 10 september 2017 zetten kerken in heel Nederland de deuren open voor de… Lees meer »