Nieuwsoverzicht

 • Zingen uit bundel Johannes de Heer

  13 oktober 2017

  Zingen uit bundel Johannes de Heer

  Dat een Johannes de Heer-avond zeer op prijs wordt gesteld, hebben we de afgelopen jaren ervaren! Mooie avonden, met een fantastisch volle kerk. Dus ook dit jaar hebben we zo'n heerlijke “meezing-avond” georganiseerd. Opnieuw een… Lees meer »

 • Bazaar en goederen markt met heel veel gezelligheid

  11 oktober 2017

  Bazaar en goederen markt met heel veel gezelligheid

  Op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober van 9:00-12:00 wordt de jaarlijkse bazaar, gebruikte goederen en boekenmarkt gehouden. Er vele nieuwe onderdelen waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Zo komt op veler verzoek de cavia bak weer… Lees meer »

 • Eerste Kerkproeverij is geslaagd

  28 september 2017

  Eerste Kerkproeverij is geslaagd

  450 kerken hebben meegedaan aan de eerste editie van Kerkproeverij. Door middel van een enquête is nagegaan hoe de Kerkproeverij ervaren is. Inmiddels zijn er 300 enquêtes ingevuld. De eerste reacties zijn heel positief. Lees meer »

 • Breng mensen bij elkaar in strijd tegen eenzaamheid

  25 september 2017

  Breng mensen bij elkaar in strijd tegen eenzaamheid

   In de Week tegen Eenzaamheid, 21 september tot en met 1 oktober 2017, zet LPB media (voorheen Luisterpost|Bralectah) zich in om de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan. Door middel van een kaartenactie en haar mediakanalen Beleefmee.nl en… Lees meer »

 • De nieuwe Naast is uit: Gelukkig gereformeerd?!

  25 september 2017

  De nieuwe Naast is uit: Gelukkig gereformeerd?!

  Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther in Wittenberg zijn 95 stellingen publiceerde. 2017 is daarom uitgeroepen tot Reformatiejaar. Een themanummer van Naast hierover kon natuurlijk niet uitblijven; mission en de Reformatie hebben… Lees meer »

 • Discipelschapcursus Leren leven van Genade weer van start

  20 september 2017

  Discipelschapcursus Leren leven van Genade weer van start

  De discipelschapcursus Leren leven van Genade is een groei-cursus waarin we inzetten op de persoonlijke relatie die elk mens met God mag opbouwen. God is liefde en Hij verlangt er naar om Zijn liefde te delen met alle mensen, ook met jou! En geloven… Lees meer »

 • Nodig iemand uit om kennis te maken in kerkproeverij

  19 juli 2017

  Nodig iemand uit om kennis te maken in kerkproeverij

  Heb je weleens iemand die niet gelooft of Jezus niet kent uitgenodigd om mee naar de kerk te gaan? Vaak durven we dit niet en gaan deze stap dan ook maar uit de weg. In september doet onze kerk mee aan de kerkproeverij, een landelijke campagne om… Lees meer »

 • Veel jeugd aanwezig bij viswedstrijd

  15 juni 2017

  Veel jeugd aanwezig bij viswedstrijd

  "Hey Laura, je hebt een vis!!" Hoewel Laura haar vangsten uiterst serieus neemt, houdt ze haar dobber niet altijd even goed in de gaten. Gelukkig heeft ze hulp bij zich die haar vertelt dat ze beet heeft. Vrijdagavond was de tradionele… Lees meer »

 • Mobiliseer gemeente en doe mee met proeverij

  8 juni 2017

  Mobiliseer gemeente en doe mee met proeverij

  Laat de mensen proeven van jouw kerk, want die kerk is zo gek nog niet! ‘Proef, en geniet de goedheid van de Heer.’ Ps. 34:9 In het weekend van 9 en 10 september 2017 zetten kerken in heel Nederland de deuren open voor de… Lees meer »

 • Bijzonder geslaagd Strandheem Festival 2017

  2 juni 2017

  Bijzonder geslaagd Strandheem Festival 2017

  Het Strandheem Festival ligt inmiddels alweer achter ons en u hebt er ongetwijfeld iets van mee gekregen. Ruim 7500 bezoekers (50% meer dan vorig jaar) hebben we mogen verwelkomen in een aangename sfeer met muziek, sprekers, kinder- en… Lees meer »

 • Meedoen met jaarlijkse viswedstrijd

  20 mei 2017

  Meedoen met jaarlijkse viswedstrijd

  Vrijdag 16 juni houden wij onze jaarlijkse viswedstrijd bij de Feansterhaven. Deze begint om 19.00 uur. Iedereen wordt mag mee doen, natuurlijk voor de eer en de beker. Voor drinken en een versnapering wordt gezorgd. Opgeven kan bij leden van de… Lees meer »

 • Zing mee in projectkoor Young Messiah Surhuisterveen

  15 mei 2017

  Zing mee in projectkoor Young Messiah Surhuisterveen

  De wereldberoemde bewerking van Händel's meesterwerk Young Messiah wordt eind dit jaar uitgevoerd in Surhuisterveen. “Wij zijn zeer vereerd dat wij dit succesvolle muziekstuk hebben kunnen contracteren voor Surhuisterveen”,… Lees meer »

 • Zonder vrijwilligers staat al het kerkenwerk stil

  1 mei 2017

  Zonder vrijwilligers staat al het kerkenwerk stil

  “Het was echt machtig mooi, echt gezellig!” Dit is slechts één van de reacties op de vrijwilligers-avond van vrijdag 21 april. Ruim dertig gemeenteleden uit allerlei geledingen van het kerkenwerk hadden gehoor gegeven aan de oproep van de commissie… Lees meer »

 • Strandheem Festival voor jong en oud in teken van evangelisatie

  29 april 2017

  Strandheem Festival voor jong en oud in teken van evangelisatie

  Ook dit jaar wordt rond het Hemelvaartsweekend in Opende het traditionele Strandheem Festival gehouden. Een festival waarin evangelisatie centraal staat. Dit jaar al voor de 28e keer. Er wordt een programma geboden dat bol staat van activiteiten,… Lees meer »

 • Organisatie Strandheemfestival blij met hulp vrijwilligers

  27 april 2017

  Organisatie Strandheemfestival blij met hulp vrijwilligers

  Het Strandheem Festival 2017 staat weer voor de deur. De organisatie hoopt ook dit jaar in het hemelvaartweekend weer op een mooi en gezegend festival. Dit evenement valt en staat met het werk van vrijwilligers waarvan er zo'n driehonderd… Lees meer »