Nieuwsoverzicht

 • Bijzonder geslaagd Strandheem Festival 2017

  2 juni 2017

  Bijzonder geslaagd Strandheem Festival 2017

  Het Strandheem Festival ligt inmiddels alweer achter ons en u hebt er ongetwijfeld iets van mee gekregen. Ruim 7500 bezoekers (50% meer dan vorig jaar) hebben we mogen verwelkomen in een aangename sfeer met muziek, sprekers, kinder- en… Lees meer »

 • Meedoen met jaarlijkse viswedstrijd

  20 mei 2017

  Meedoen met jaarlijkse viswedstrijd

  Vrijdag 16 juni houden wij onze jaarlijkse viswedstrijd bij de Feansterhaven. Deze begint om 19.00 uur. Iedereen wordt mag mee doen, natuurlijk voor de eer en de beker. Voor drinken en een versnapering wordt gezorgd. Opgeven kan bij leden van de… Lees meer »

 • Zing mee in projectkoor Young Messiah Surhuisterveen

  15 mei 2017

  Zing mee in projectkoor Young Messiah Surhuisterveen

  De wereldberoemde bewerking van Händel's meesterwerk Young Messiah wordt eind dit jaar uitgevoerd in Surhuisterveen. “Wij zijn zeer vereerd dat wij dit succesvolle muziekstuk hebben kunnen contracteren voor Surhuisterveen”,… Lees meer »

 • Zonder vrijwilligers staat al het kerkenwerk stil

  1 mei 2017

  Zonder vrijwilligers staat al het kerkenwerk stil

  “Het was echt machtig mooi, echt gezellig!” Dit is slechts één van de reacties op de vrijwilligers-avond van vrijdag 21 april. Ruim dertig gemeenteleden uit allerlei geledingen van het kerkenwerk hadden gehoor gegeven aan de oproep van de commissie… Lees meer »

 • Strandheem Festival voor jong en oud in teken van evangelisatie

  29 april 2017

  Strandheem Festival voor jong en oud in teken van evangelisatie

  Ook dit jaar wordt rond het Hemelvaartsweekend in Opende het traditionele Strandheem Festival gehouden. Een festival waarin evangelisatie centraal staat. Dit jaar al voor de 28e keer. Er wordt een programma geboden dat bol staat van activiteiten,… Lees meer »

 • Organisatie Strandheemfestival blij met hulp vrijwilligers

  27 april 2017

  Organisatie Strandheemfestival blij met hulp vrijwilligers

  Het Strandheem Festival 2017 staat weer voor de deur. De organisatie hoopt ook dit jaar in het hemelvaartweekend weer op een mooi en gezegend festival. Dit evenement valt en staat met het werk van vrijwilligers waarvan er zo'n driehonderd… Lees meer »

 • Ga mee naar de EO-Jongerendag op 10 juni

  26 april 2017

  Ga mee naar de EO-Jongerendag op 10 juni

  Hey! Het duurt nog een hele poos, maar op 10 juni vindt de EO-jongerendag weer plaats. Een prachtig evenement waar je bij moet zijn! Wees er snel bij voor de beste kaarten, want voor veldkaarten geldt OP=OP! Reserveer je kaart op:… Lees meer »

 • Samenkomst voor dodenherdenking

  24 april 2017

  Samenkomst voor dodenherdenking

  Op 4 mei is er van 19.15 tot 19.45 een korte samenkomst in de Doarpstsjerke aan het Torenplein voorafgaand aan de dodenherdenking.  Allen van harte uitgenodigd namens de Samenwerkende Kerken Surhuisterveen. Lees meer »

 • Vrijwilligersfuif voor actieve kerkenwerkers

  5 april 2017

  Vrijwilligersfuif voor actieve kerkenwerkers

  Ben je ook regelmatig actief binnen de gemeente om zo de kerk handen en voeten te geven, kom dan op vrijdag 21 april naar De Regenboog voor een gezellig samenzijn. Samen een bakje koffie drinken met een stukje cake en later op de avond een hapje en… Lees meer »

 • Beleef het lijden van Jezus in een muzikale reis

  31 maart 2017

  Beleef het lijden van Jezus in een muzikale reis

  Op zaterdag 15 april komt Joy for People uit Dokkum met De Kruiswoorden naar het BaronTheater in Opende Beleef het Paasprogramma 'Kruiswoorden; een raadsel? Of de oplossing!' Op stille zaterdagavond 15 april brengt het gerenommeerde… Lees meer »

 • Gezamenlijke bowlingavond zeker voor herhaling vatbaar

  29 maart 2017

  Gezamenlijke bowlingavond zeker voor herhaling vatbaar

  vrijdag 24 maart 2017 - De Dikke Draai Aantal deelnemers: 38 Met een mooie mix aan leeftijden werd er gekletst, gelachen, gestreden en toegejuicht door de trouwe supporters tijdens de bowlingavond bij de Dikke Draai. Al was de een geliefder… Lees meer »

 • Help mee het evangelie te delen bij The Passion Leeuwarden

  27 maart 2017

  Help mee het evangelie te delen bij The Passion Leeuwarden

  The Passion in Leeuwarden: een schitterende kans om het evan-gelie te delen! Dat kan nu heel concreet. Het Nederlands Bijbel-genootschap (NBG) stelt 5000 boekjes beschikbaar met het lijdensverhaal uit Matteüs in twee talen: Fries en Nederlands.… Lees meer »

 • Schitterende vrouwen ontmoeten elkaar in special

  26 maart 2017

  Schitterende vrouwen ontmoeten elkaar in special

  Sta op en schitter! Dat is het thema van de vrouwenspecial die op 1 april 2017 plaatsvindt in Surhuisterveen. Als vrouw heb je vaak meerdere ballen in de lucht te houden. Er is altijd wel iets te doen. De vrouwenspecial is bedoeld om even tijd voor… Lees meer »

 • Beroepen predikant voor kennismaking in Surhuisterveen

  21 maart 2017

  Beroepen predikant voor kennismaking in Surhuisterveen

  Dominee Peter van Dolderen was op zaterdag 18 maart samen met zijn vrouw Ria in Surhuisterveen voor een kennismaking met de gemeente. Een ruime meerderheid had er eerder deze maand voor gekozen om een beroep uit te brengen op deze… Lees meer »

 • Familiedag Koningskind wordt heleef- en doedag

  18 maart 2017

  Familiedag Koningskind wordt heleef- en doedag

  De Familiedag die in 2011 voor het laatst is gehouden, krijgt een vervolg, maar een heel andere opzet en locatie. Het wordt meer een beleef- en doe-dag.Wat blijft? Muziek van o.a. De Notenkrakers & De Koningsband Elkaar ontmoeten, samen… Lees meer »