Nieuwsoverzicht

 • Schitterende vrouwen ontmoeten elkaar in special

  26 maart 2017

  Schitterende vrouwen ontmoeten elkaar in special

  Sta op en schitter! Dat is het thema van de vrouwenspecial die op 1 april 2017 plaatsvindt in Surhuisterveen. Als vrouw heb je vaak meerdere ballen in de lucht te houden. Er is altijd wel iets te doen. De vrouwenspecial is bedoeld om even tijd voor… Lees meer »

 • Beroepen predikant voor kennismaking in Surhuisterveen

  21 maart 2017

  Beroepen predikant voor kennismaking in Surhuisterveen

  Dominee Peter van Dolderen was op zaterdag 18 maart samen met zijn vrouw Ria in Surhuisterveen voor een kennismaking met de gemeente. Een ruime meerderheid had er eerder deze maand voor gekozen om een beroep uit te brengen op deze… Lees meer »

 • Familiedag Koningskind wordt heleef- en doedag

  18 maart 2017

  Familiedag Koningskind wordt heleef- en doedag

  De Familiedag die in 2011 voor het laatst is gehouden, krijgt een vervolg, maar een heel andere opzet en locatie. Het wordt meer een beleef- en doe-dag.Wat blijft? Muziek van o.a. De Notenkrakers & De Koningsband Elkaar ontmoeten, samen… Lees meer »

 • Denk als ouders mee in de jeugdwerkvisie

  16 maart 2017

  Denk als ouders mee in de jeugdwerkvisie

  Maandagavond 3 april is er een bijeenkomst voor alle ouders met schoolgaande kinderen. Er wordt gewerkt aan een nieuwe jeugdwerkvisie. Graag willen we u als ouder de ruimte geven om met ons mee te denken en ideeën aan te dragen. Daarnaast geven… Lees meer »

 • Bowlingavond voor de hele gemeente

  15 maart 2017

  Bowlingavond voor de hele gemeente

  Wie gooit er een strike? Wie gaat er met de eer naar huis of met de poedelprijs? Doet u/jij ook mee? Op vrijdag 24 maart van 20.00 uur tot 21.00 uur is er voor de hele gemeente een gezellige bowlingavond georganiseerd door de… Lees meer »

 • Jongvolwassen kerkverlaters hebben behoefte aan gesprek

  1 februari 2017

  Jongvolwassen kerkverlaters hebben behoefte aan gesprek

  Stel je bent 20+ en je wilt je aansluiten bij een gemeenschap. Dan sluit je je aan bij een kring. Je vindt ‘onderdak’ bij een christelijke studentenvereniging. Je vind werk. Je trouwt. In de plaats waar je woont zoek je… Lees meer »

 • Derde thema-avond vrouwen in het ambt

  1 februari 2017

  Derde thema-avond vrouwen in het ambt

  M/V – een ander geluid op vrijdag 3 maart 2017 Dit jaar zal de Generale Synode een belangrijke beslissing nemen over de vraag of vrouwen mogen dienen in de ambten van predikant, ouderling en diaken. De eerste twee thema-avonden werden… Lees meer »

 • Krachtstroom is thema voor hulpverleningszondag

  31 januari 2017

  Krachtstroom is thema voor hulpverleningszondag

  De hulpverleningszondag van 5 februari heeft als thema: Krachstroom De collecte zal deze zondag zijn voor een drietal diaconale projecten waar de hulp voor Naasten in Nood centraal staat. Meer informatie  is te lezen in De Regenboog editie… Lees meer »

 • Gebedspunten biddag in ‘klaagmuur’

  30 januari 2017

  Gebedspunten biddag in ‘klaagmuur’

  Op woensdag 8 maart komt de gemeente samen omdat het dan biddag is. Soms kunnen deze dagen er zomaar zijn zonder dat we er van te voren bij stil staan. De commissie ondersteuning erediensten (COE) heeft in de hal van de kerk een muur neergezet… Lees meer »

 • Reformatie en de kerk van morgen

  30 januari 2017

  Reformatie en de kerk van morgen

  Kerk op de pauzeknop – 500 jaar Reformatie en de kerk van morgen – Prof. dr. Herman Selderhuis over Maarten Luther donderdag 16 februari 2017 – Thema-avond Noorderlicht Assen In 2017 wordt een jaar lang aandacht besteed… Lees meer »

 • Verkoop compost in Surhuisterveen

  30 januari 2017

  Verkoop compost in Surhuisterveen

  Op zaterdagmorgen 25 februari maart gaan de gemeenteleden van de CGKV Surhuisterveen vanaf 10.00 uur weer bij de deuren langs met compost. Geef uw tuin wat het nodig heeft, zoals: siertuincompost, korrel-mest, potgrond of bemeste tuinaarde.… Lees meer »

 • Kerstoratorium Een nieuw Begin

  19 januari 2017

  Kerstoratorium Een nieuw Begin

  Op 18 december 2016 hebben wij - koor De Regenboog en de cantorij - samen het kerstoratorium Een nieuw Begin, van Johan Bredewout,  gezongen in de Flambou. Er kwamen veel bezoekers op af, niet alleen van onze eigen gemeente. De kerk zat beneden… Lees meer »

 • Week van gebed in teken van verzoening en reformatie

  28 december 2016

  Week van gebed in teken van verzoening en reformatie

  Ieder jaar aan het begin van het jaar wordt de Week van Gebed georganiseerd. Een week om samen met de andere kerken in ons dorp het jaar aan God op te dragen. We weten ons in alles afhankelijk van Hem. We willen bidden voor de dingen die er in ons… Lees meer »

 • Uniek Kerstconcert met LEV & Kees Kraayenoord

  10 december 2016

  Uniek Kerstconcert met LEV & Kees Kraayenoord

  Kom tot ons, de wereld wacht! Nog even en we mogen weer gaan toeleven naar kerst en de geboorte van Jezus vieren. Wat had het volk van God destijds naar Hem uitgekeken en wat hebben we Hem ook nu nog hard nodig! De wereld lijkt soms in brand te… Lees meer »

 • Het kerstverhaal beleven tijdens wandeling door dorp

  9 december 2016

  Het kerstverhaal beleven tijdens wandeling door dorp

  Alle kinderen worden uitgenodigd om op woensdagmiddag/avond 21 december met hun ouders, pakes en beppes een kerstwandeling door Surhuisterveen te maken. Onderweg door de donkere straten, komen wandelaars allerlei taferelen tegen die het kerstverhaal… Lees meer »