Nieuwsoverzicht

 • Gebedspunten biddag in ‘klaagmuur’

  30 januari 2017

  Gebedspunten biddag in ‘klaagmuur’

  Op woensdag 8 maart komt de gemeente samen omdat het dan biddag is. Soms kunnen deze dagen er zomaar zijn zonder dat we er van te voren bij stil staan. De commissie ondersteuning erediensten (COE) heeft in de hal van de kerk een muur neergezet… Lees meer »

 • Reformatie en de kerk van morgen

  30 januari 2017

  Reformatie en de kerk van morgen

  Kerk op de pauzeknop – 500 jaar Reformatie en de kerk van morgen – Prof. dr. Herman Selderhuis over Maarten Luther donderdag 16 februari 2017 – Thema-avond Noorderlicht Assen In 2017 wordt een jaar lang aandacht besteed… Lees meer »

 • Verkoop compost in Surhuisterveen

  30 januari 2017

  Verkoop compost in Surhuisterveen

  Op zaterdagmorgen 25 februari maart gaan de gemeenteleden van de CGKV Surhuisterveen vanaf 10.00 uur weer bij de deuren langs met compost. Geef uw tuin wat het nodig heeft, zoals: siertuincompost, korrel-mest, potgrond of bemeste tuinaarde.… Lees meer »

 • Kerstoratorium Een nieuw Begin

  19 januari 2017

  Kerstoratorium Een nieuw Begin

  Op 18 december 2016 hebben wij - koor De Regenboog en de cantorij - samen het kerstoratorium Een nieuw Begin, van Johan Bredewout,  gezongen in de Flambou. Er kwamen veel bezoekers op af, niet alleen van onze eigen gemeente. De kerk zat beneden… Lees meer »

 • Week van gebed in teken van verzoening en reformatie

  28 december 2016

  Week van gebed in teken van verzoening en reformatie

  Ieder jaar aan het begin van het jaar wordt de Week van Gebed georganiseerd. Een week om samen met de andere kerken in ons dorp het jaar aan God op te dragen. We weten ons in alles afhankelijk van Hem. We willen bidden voor de dingen die er in ons… Lees meer »

 • Uniek Kerstconcert met LEV & Kees Kraayenoord

  10 december 2016

  Uniek Kerstconcert met LEV & Kees Kraayenoord

  Kom tot ons, de wereld wacht! Nog even en we mogen weer gaan toeleven naar kerst en de geboorte van Jezus vieren. Wat had het volk van God destijds naar Hem uitgekeken en wat hebben we Hem ook nu nog hard nodig! De wereld lijkt soms in brand te… Lees meer »

 • Het kerstverhaal beleven tijdens wandeling door dorp

  9 december 2016

  Het kerstverhaal beleven tijdens wandeling door dorp

  Alle kinderen worden uitgenodigd om op woensdagmiddag/avond 21 december met hun ouders, pakes en beppes een kerstwandeling door Surhuisterveen te maken. Onderweg door de donkere straten, komen wandelaars allerlei taferelen tegen die het kerstverhaal… Lees meer »

 • Geloofsverdieping Youth Alpha samen met Bear Grylls

  3 december 2016

  Geloofsverdieping Youth Alpha samen met Bear Grylls

  Vanaf 1 september 2016 voert Alpha wereldwijd campagne met de bekende avonturier Bear Grylls. Het wordt de zichtbaarst, avontuurlijkste en grootste uitnodiging die we ooit hebben gedaan. Alpha is actief in 169 landen, het cursusmateriaal wordt… Lees meer »

 • Samenwonen – Hot or Not?

  23 november 2016

  Samenwonen – Hot or Not?

  Een thema-avond met prof. dr. A.L.Th. de Bruijne in de Fonteinkerk op donderdag 24 november 2016 Lees meer »

 • 23 november Bijbelquiz in Surhuisterveen

  16 november 2016

  23 november Bijbelquiz in Surhuisterveen

  Op woensdag 23 november wordt in zalencentrum De Lantearne in Surhuisterveen de jaarlijkse Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gespeeld. De quiz vol humor, doordenkertjes en interessante weetjes bestaat uit tien rondes met… Lees meer »

 • Cabaret & high tea op Zevida vrouwenavond

  18 oktober 2016

  Cabaret & high tea op Zevida vrouwenavond

  Op zaterdag 12 november organiseert Zevida een Cabaret en High Tea in De Fonteinkerk, De Achtkant 48 in Buitenpost. Het Cabaret wordt verzorgd door gelegenheidstheatergroep SchathemeltjeRIJK. Het verhaal gaat over vier zussen die elkaar op Texel… Lees meer »

 • Leuke en gekke spelletje spelen met Sirkelslag

  17 oktober 2016

  Leuke en gekke spelletje spelen met Sirkelslag

  Doe mee aan de leuke, gekke spelletjes, puzzel oplos avond van Sirkelslag op vrijdag 18 november van 19:00 tot 21:00 in De Regenboog. Lees meer »

 • Bezinningsmiddag over zien en gezien worden

  17 oktober 2016

  Bezinningsmiddag over zien en gezien worden

  Zaterdag 12 november organiseert de stichting Kerken & Mensen met een Verstandelijke Handicap (KMVH) - Friesland een bezinningsmiddag voor kerkenraadsleden, mensen die te maken hebben met verstandelijk beperkte mensen en andere belangstellenden.… Lees meer »

 • Oproep diaconie om noodhulp orkaan Matthew

  16 oktober 2016

  Oproep diaconie om noodhulp orkaan Matthew

  De orkaan Matthew die vorige week dinsdag over Haïti raasde zorgt voor de ergste humanitaire ramp in het land sinds de zware aardbeving in 2010. De orkaan trof vooral de kust in het zuidwesten van het land: honderden mensen kwamen om het leven,… Lees meer »

 • Zangavond Johannes de Heer in Surhuisterveen

  15 oktober 2016

  Zangavond Johannes de Heer in Surhuisterveen

  Zondagavond 30 oktober (aanvang 19.30 uur) wordt in De Flambou, Groningerstraat 40 te Surhuisterveen weer een Johannes de Heer meezing-avond gehouden. De nadruk ligt geheel op samenzang. De liturgie kent allemaal bekende liederen. Een feest der… Lees meer »