Nieuwsoverzicht

 • Cabaret & high tea op Zevida vrouwenavond

  18 oktober 2016

  Cabaret & high tea op Zevida vrouwenavond

  Op zaterdag 12 november organiseert Zevida een Cabaret en High Tea in De Fonteinkerk, De Achtkant 48 in Buitenpost. Het Cabaret wordt verzorgd door gelegenheidstheatergroep SchathemeltjeRIJK. Het verhaal gaat over vier zussen die elkaar op Texel… Lees meer »

 • Leuke en gekke spelletje spelen met Sirkelslag

  17 oktober 2016

  Leuke en gekke spelletje spelen met Sirkelslag

  Doe mee aan de leuke, gekke spelletjes, puzzel oplos avond van Sirkelslag op vrijdag 18 november van 19:00 tot 21:00 in De Regenboog. Lees meer »

 • Bezinningsmiddag over zien en gezien worden

  17 oktober 2016

  Bezinningsmiddag over zien en gezien worden

  Zaterdag 12 november organiseert de stichting Kerken & Mensen met een Verstandelijke Handicap (KMVH) - Friesland een bezinningsmiddag voor kerkenraadsleden, mensen die te maken hebben met verstandelijk beperkte mensen en andere belangstellenden.… Lees meer »

 • Oproep diaconie om noodhulp orkaan Matthew

  16 oktober 2016

  Oproep diaconie om noodhulp orkaan Matthew

  De orkaan Matthew die vorige week dinsdag over Haïti raasde zorgt voor de ergste humanitaire ramp in het land sinds de zware aardbeving in 2010. De orkaan trof vooral de kust in het zuidwesten van het land: honderden mensen kwamen om het leven,… Lees meer »

 • Zangavond Johannes de Heer in Surhuisterveen

  15 oktober 2016

  Zangavond Johannes de Heer in Surhuisterveen

  Zondagavond 30 oktober (aanvang 19.30 uur) wordt in De Flambou, Groningerstraat 40 te Surhuisterveen weer een Johannes de Heer meezing-avond gehouden. De nadruk ligt geheel op samenzang. De liturgie kent allemaal bekende liederen. Een feest der… Lees meer »

 • Dropping vanuit De Regenboog op 29 oktober

  15 oktober 2016

  Dropping vanuit De Regenboog op 29 oktober

  Op zaterdag 29 oktober wordt er vanuit De Regenboog een dropping georganiseerd. Aanmelden hiervoor kan via de mail of  of spreek Falco ff aan in de kerk ;-) Opgeven het liefst in teamverband kan tot 22 oktober. Het wordt je aangeraden een… Lees meer »

 • Deel door Dorcas iets van overvloed met naaste

  15 oktober 2016

  Deel door Dorcas iets van overvloed met naaste

  Evenals vorige jaren doet onze gemeente rond de dankdag voor gewas en arbeid mee aan de Dorcas voedsel actie. Ook dit jaar willen we het hele dorp daarbij betrekken door in plaatselijke supermarkten artikelen in te zamelen. Daar hebben we hulp bij… Lees meer »

 • Jaarlijkse zendingsgezinsdag in Gomarus College

  14 oktober 2016

  Jaarlijkse zendingsgezinsdag in Gomarus College

  Op zaterdag 29 oktober a.s. wordt de jaarlijkse zendingsgezinsdag gehouden in het Gomarus College, Eikesingel 62 te Drachten. Het thema van deze dag is Er op Uit. In drie workshops zal op dit thema worden ingegaan door Ds. H. van der Ham,… Lees meer »

 • Gezellige avonden Enjoy gaan weer van start

  29 september 2016

  Gezellige avonden Enjoy gaan weer van start

  Aankomend kerkelijk seizoen organiseren wij weer verschillende avonden speciaal voor jonge vrouwen. Enjoy! staat voor gezelligheid en genieten van de mooie dingen in het leven. Tijdens de avond is er veel ruimte om elkaar te ontmoeten, is er tijd… Lees meer »

 • Jubileumconcert Hans van Rossum

  28 september 2016

  Jubileumconcert Hans van Rossum

  Op zaterdag 15 oktober wordt in de Flambou te Surhuisterveen een jubileumconcert gehouden. Uitvoerenden zijn: Fryslân Brass; Regenboogkoor Drachten o.l.v. Jaco Mulder, Vocaal Ensemble Cantabile o.l.v. Renny Pijpker; Brigit Klever, dwarsfluit,… Lees meer »

 • Bazaar, boeken en gebruikte goederen markt

  27 september 2016

  Bazaar, boeken en gebruikte goederen markt

  Op  vrijdag middag 7 oktober, vanaf 16.00- 21.00 uur en zaterdag  8 oktober   van 9.00-12.00 uur staat de bazaar, boeken  en gebruikte goederen markt op de agenda. Er is  veel te doen deze dagen zoals: blik gooien,… Lees meer »

 • Spelletjesmiddag op zondag 2 oktober

  27 september 2016

  Spelletjesmiddag op zondag 2 oktober

  Spelletjesmiddag zondagmiddag 2 oktober na de middagdienst in De Regenboog voor groep 1t/m 5 Lees meer »

 • 29 augustus 2016

  Coördinator gezocht voor kerstmorgenzang

  Het is nog lang geen kerst en toch nu al deze oproep. De kerstmorgenzang - ooit gestart vanuit de gereformeerde kerk - dreigt komen te vervallen. Deze traditionele kerstmorgenzang op 25 december van 6.00-8.00 uur, gestart en afgesloten met een… Lees meer »

 • Gemeentedag zaterdag 17 september met vissen en brood

  22 augustus 2016

  Gemeentedag zaterdag 17 september met vissen en brood

  Gezellig even vissen langs de waterkant! 14.30 uur tot 16.30 uur aan de haven Wie zal deze keer de wisselbeker mee naar huis nemen? Kids onder eigen begeleiding. Zelf voor de benodigdheden zorgen. Samen gezellig even fiets. De route is ongeveer… Lees meer »

 • Cursus leren leven in de kracht van Jezus

  10 augustus 2016

  Cursus leren leven in de kracht van Jezus

  Op dinsdagavond 13 september wordt er in zalencentrum De Lantearne in Surhuisterveen een informatieavond gehouden over de discipelschapcursus Leren leven in de kracht van Jezus. Deze avond begint om 19.45 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur.… Lees meer »