Nieuwsoverzicht

 • Kerk schenkt zwembad en ijsbaan levensreddende AED

  27 juni 2016

  Kerk schenkt zwembad en ijsbaan levensreddende AED

  “Houd afstand! Raak de patiënt niet aan, er wordt een schok toegediend!” Deze instructies krijgt het zwembadpersoneel van de automatische externe defibrillator (AED) die sinds vorige week aanwezig is bij openluchtzwembad Wettervlecke in… Lees meer »

 • Oproep om gegevens gemeentegids te actualiseren

  19 juni 2016

  Oproep om gegevens gemeentegids te actualiseren

  Er wordt momenteel druk gewerkt aan het actualiseren van de gemeentegids, ook wel bekend als het smoelenboek. Gemeenteleden worden gevraagd om te checken of alle gegevens nog kloppen. Met name telefoonnummer en emailadressen willen nog wel eens… Lees meer »

 • Themadienst Petrus op zondag 3 juli

  18 juni 2016

  Themadienst Petrus op zondag 3 juli

  Lees meer »

 • Wisselbeker voor winnaars gezellige viswedstrijd

  17 juni 2016

  Wisselbeker voor winnaars gezellige viswedstrijd

  Voor slechts drie euro koop je een hengel bij één van de meest goedkope winkels van Nederland en de uitrusting is al bijna compleet om mee te doen aan een viswedstrijd. De activiteitencommissie had voor vrijdagavond 17 juni een viswedstrijd voor… Lees meer »

 • Evangelie ook beschikbaar in Friese taal

  16 juni 2016

  Evangelie ook beschikbaar in Friese taal

  De bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons, plaatst al bijna zeventig jaar bijbeluitgaven in allerlei overnachtingslocaties in Nederland. De laatste jaren is de vereniging enorm aan het verbreden. De aanvragen naar anderstalige bijbels… Lees meer »

 • Teams De Regenboog geven wisselbeker uit handen

  15 juni 2016

  Teams De Regenboog geven wisselbeker uit handen

  Op vrijdag 10 juni jl. werd het tweede interkerkelijke voetbaltoernooi gehouden. Het was een drukte van belang op het kunstgrasveld van sportpark It Ketting. Een heerlijk temperatuurtje, een gezellig sfeertje en meer deelname dan de eerste editie.… Lees meer »

 • Viswedstrijd voor hele gemeente aan de haven

  23 mei 2016

  Viswedstrijd voor hele gemeente aan de haven

  Op vrijdagavond 17 juni organiseert de activiteitencommissie een viswedstrijd voor de hele gemeente.  Om 19.00 uur gaan we van start aan de Feansterfeart (Havenstraat in Surhuisterveen) en het duurt tot 21.00 uur.  De kosten bedragen… Lees meer »

 • Tweede interkerkelijk voetbaltoernooi Surhuisterveen

  14 mei 2016

  Tweede interkerkelijk voetbaltoernooi Surhuisterveen

  Voor iedereen die ouder dan twaalf jaar is en een beetje sportief is er op vrijdag 10 juni de tweede editie van het interkerkelijk voetbaltoernooi.  Dit evenement is vorig jaar op poten gezet door een aantal jongeren vanuit de… Lees meer »

 • Bidden voor vervolgde christenen in De Bining

  13 mei 2016

  Bidden voor vervolgde christenen in De Bining

  Elk jaar bidden christenen in Nederland en Vlaanderen een nacht lang voor de vervolgde kerk. Dit jaar is de Nacht van Gebed van 27 op 28 mei. Het verhaal van vervolgde christenen komt dichtbij door lmpjes en het gebedsboekje met verhalen en… Lees meer »

 • Activiteiten rond bijbelverhaal langs Elfstedentocht

  12 mei 2016

  Activiteiten rond bijbelverhaal langs Elfstedentocht

  Geef je nu op voor de Elfstedentocht op zaterdag 28 mei en beleef met de samenleesbijbel een gevarieerde dag in Friesland! Langs de route van de Elfstedentocht wordt in meer dan elf plaatsen een leuke activiteit rond een bijbelverhaal georganiseerd.… Lees meer »

 • Actie ondernemen behoud zondagsrust

  10 mei 2016

  Actie ondernemen behoud zondagsrust

  De zondag staat weer onder druk. Deze keer gaat het om de Zondagswet. In het kort komt het er op neer dat deze wet regelt dat er op zondag openbare rust is. En dat in de omgeving van kerken waar erediensten worden gehouden geen onnodige herrie wordt… Lees meer »

 • Laatste mannenavond met gospelformatie Embrace

  9 mei 2016

  Laatste mannenavond met gospelformatie Embrace

  Deze laatste mannenavond van het seizoen wordt afgesloten met muzikale ondersteuning/begeleiding van de gospelformatie Embrace. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze avond waarbij je altijd je buurman/vriend mag meenemen! Voel je… Lees meer »

 • Funklooster spectaculair evenement

  9 mei 2016

  Funklooster spectaculair evenement

  Op vrijdag 13 mei 2016 wordt gestart met een spectaculaire Sponsor-survival-tocht in samenwerking met de World Servants De Westereen. Op Pinkstermaandag 16 mei is er het funklooster festival, een interkerkelijk outdoor evenement voor de… Lees meer »

 • Leven in Vrijheid op Strandheemfestival

  27 april 2016

  Leven in Vrijheid op Strandheemfestival

  Programmaoverzicht Donderdag 5 mei 10.00 uur: Tentdienst met spreker Henk Binnendijk. Muzikale medewerking van Reni & Elisa Krijgsman & Band. (Oppas voor de allerkleinsten tot 4 jaar). Voor de kinderen is er een programma met Coen… Lees meer »

 • Fietsclub ’t Carillon gaat weer van start

  18 april 2016

  Fietsclub ’t Carillon gaat weer van start

  Voor fiets- en natuurliefhebbers wordt er op donderdag 21 april weer gestart met het tweewekelijkse fietsrondje vanaf inloophuis ’t Carillon aan Groningerstraat 16 in Surhuisterveen. De start is om 14:00 en 16:00 is er in het… Lees meer »