Nieuwsoverzicht

 • Dropping vanuit De Regenboog op 29 oktober

  15 oktober 2016

  Dropping vanuit De Regenboog op 29 oktober

  Op zaterdag 29 oktober wordt er vanuit De Regenboog een dropping georganiseerd. Aanmelden hiervoor kan via de mail of  of spreek Falco ff aan in de kerk ;-) Opgeven het liefst in teamverband kan tot 22 oktober. Het wordt je aangeraden een… Lees meer »

 • Deel door Dorcas iets van overvloed met naaste

  15 oktober 2016

  Deel door Dorcas iets van overvloed met naaste

  Evenals vorige jaren doet onze gemeente rond de dankdag voor gewas en arbeid mee aan de Dorcas voedsel actie. Ook dit jaar willen we het hele dorp daarbij betrekken door in plaatselijke supermarkten artikelen in te zamelen. Daar hebben we hulp bij… Lees meer »

 • Jaarlijkse zendingsgezinsdag in Gomarus College

  14 oktober 2016

  Jaarlijkse zendingsgezinsdag in Gomarus College

  Op zaterdag 29 oktober a.s. wordt de jaarlijkse zendingsgezinsdag gehouden in het Gomarus College, Eikesingel 62 te Drachten. Het thema van deze dag is Er op Uit. In drie workshops zal op dit thema worden ingegaan door Ds. H. van der Ham,… Lees meer »

 • Gezellige avonden Enjoy gaan weer van start

  29 september 2016

  Gezellige avonden Enjoy gaan weer van start

  Aankomend kerkelijk seizoen organiseren wij weer verschillende avonden speciaal voor jonge vrouwen. Enjoy! staat voor gezelligheid en genieten van de mooie dingen in het leven. Tijdens de avond is er veel ruimte om elkaar te ontmoeten, is er tijd… Lees meer »

 • Jubileumconcert Hans van Rossum

  28 september 2016

  Jubileumconcert Hans van Rossum

  Op zaterdag 15 oktober wordt in de Flambou te Surhuisterveen een jubileumconcert gehouden. Uitvoerenden zijn: Fryslân Brass; Regenboogkoor Drachten o.l.v. Jaco Mulder, Vocaal Ensemble Cantabile o.l.v. Renny Pijpker; Brigit Klever, dwarsfluit,… Lees meer »

 • Bazaar, boeken en gebruikte goederen markt

  27 september 2016

  Bazaar, boeken en gebruikte goederen markt

  Op  vrijdag middag 7 oktober, vanaf 16.00- 21.00 uur en zaterdag  8 oktober   van 9.00-12.00 uur staat de bazaar, boeken  en gebruikte goederen markt op de agenda. Er is  veel te doen deze dagen zoals: blik gooien,… Lees meer »

 • Spelletjesmiddag op zondag 2 oktober

  27 september 2016

  Spelletjesmiddag op zondag 2 oktober

  Spelletjesmiddag zondagmiddag 2 oktober na de middagdienst in De Regenboog voor groep 1t/m 5 Lees meer »

 • 29 augustus 2016

  Coördinator gezocht voor kerstmorgenzang

  Het is nog lang geen kerst en toch nu al deze oproep. De kerstmorgenzang - ooit gestart vanuit de gereformeerde kerk - dreigt komen te vervallen. Deze traditionele kerstmorgenzang op 25 december van 6.00-8.00 uur, gestart en afgesloten met een… Lees meer »

 • Gemeentedag zaterdag 17 september met vissen en brood

  22 augustus 2016

  Gemeentedag zaterdag 17 september met vissen en brood

  Gezellig even vissen langs de waterkant! 14.30 uur tot 16.30 uur aan de haven Wie zal deze keer de wisselbeker mee naar huis nemen? Kids onder eigen begeleiding. Zelf voor de benodigdheden zorgen. Samen gezellig even fiets. De route is ongeveer… Lees meer »

 • Cursus leren leven in de kracht van Jezus

  10 augustus 2016

  Cursus leren leven in de kracht van Jezus

  Op dinsdagavond 13 september wordt er in zalencentrum De Lantearne in Surhuisterveen een informatieavond gehouden over de discipelschapcursus Leren leven in de kracht van Jezus. Deze avond begint om 19.45 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur.… Lees meer »

 • Kerk schenkt zwembad en ijsbaan levensreddende AED

  27 juni 2016

  Kerk schenkt zwembad en ijsbaan levensreddende AED

  “Houd afstand! Raak de patiënt niet aan, er wordt een schok toegediend!” Deze instructies krijgt het zwembadpersoneel van de automatische externe defibrillator (AED) die sinds vorige week aanwezig is bij openluchtzwembad Wettervlecke in… Lees meer »

 • Oproep om gegevens gemeentegids te actualiseren

  19 juni 2016

  Oproep om gegevens gemeentegids te actualiseren

  Er wordt momenteel druk gewerkt aan het actualiseren van de gemeentegids, ook wel bekend als het smoelenboek. Gemeenteleden worden gevraagd om te checken of alle gegevens nog kloppen. Met name telefoonnummer en emailadressen willen nog wel eens… Lees meer »

 • Themadienst Petrus op zondag 3 juli

  18 juni 2016

  Themadienst Petrus op zondag 3 juli

  Lees meer »

 • Wisselbeker voor winnaars gezellige viswedstrijd

  17 juni 2016

  Wisselbeker voor winnaars gezellige viswedstrijd

  Voor slechts drie euro koop je een hengel bij één van de meest goedkope winkels van Nederland en de uitrusting is al bijna compleet om mee te doen aan een viswedstrijd. De activiteitencommissie had voor vrijdagavond 17 juni een viswedstrijd voor… Lees meer »

 • Evangelie ook beschikbaar in Friese taal

  16 juni 2016

  Evangelie ook beschikbaar in Friese taal

  De bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons, plaatst al bijna zeventig jaar bijbeluitgaven in allerlei overnachtingslocaties in Nederland. De laatste jaren is de vereniging enorm aan het verbreden. De aanvragen naar anderstalige bijbels… Lees meer »