29

mrt

Open dag TU Apeldoorn 13 mei

Vrijdag 13 mei zal de Theologische Universiteit Apeldoorn voor de eerste maal in haar geschiedenis een 'open' dag houden: de deuren staan dan wijd open voor ieder die maar wil komen.


De Schooldag in een kerkgebouw behoort tot het verleden; de TUA-dag in de universiteit behoort tot de toekomst. Iedereen is van harte welkom op deze dag! Niet alleen de trouwe schooldagbezoekers van weleer worden verwacht, maar ook vele anderen, van binnen en buiten de kerken.
Wat is er te doen?


Van ’s middags 13.30 uur tot ’s avonds 20.30 uur kunnen bezoekers een keur van colleges meemaken, waaraan door vrijwel alle hoogleraren, emeriti-hoogleraren en docenten van de TUA wordt meegewerkt. Ook de NGP (Nederlands Gereformeerde Predikanten-opleiding), die aan de TUA een plek heeft, levert een aandeel. Naar eigen believen kan worden gekozen uit de onderwerpen. In de colleges is ook ruim gelegenheid om vragen te stellen. De colleges gaan over thema’s uit de vakgebieden van de hoogleraren en docenten.


Omdat we dit jaar het geboorteuur van de Nederlandse Geloofsbelijdenis (450 jaar geleden) gedenken, zal in een aantal colleges ook de NGB aparte aandacht krijgen. Onderwerpen zullen bijvoorbeeld zijn: de leerdienst op zondagmiddag, de Schrift in de NGB, de ware kerk, recente tekstvondsten in Israël, kerk en islam, historie en actualiteit van de NGB, kerk en overheid, de NGB in de Nederlandse kerkgeschiedenis, geloofsgetuigenis vandaag, etc.
Er is ook ruime gelegenheid om de TUA nu eens goed te komen bekijken, van binnen en van buiten, en zal de TUA-cantorij van zich laten horen. Aan het eind van de middag is er een flinke pauze, voor het nuttigen van soep met broodjes (verzorgd door de TUA), en voor de ontmoeting met elkaar.
Praktisch


Het gebouw van de Theologische Universiteit is gevestigd aan het Wilhelminapark 4 in Apeldoorn. Vanaf 13.00 uur is de TUA open, tot omstreeks 21.00 uur. Om 13.30 uur is er een gezamenlijke opening in de aula, maar het is geen punt als u pas later op de dag komt. In verband met de catering is het handig als bezoekers hun komst vooraf melden. Dit kan door een mail te sturen naar info@tua.nl. Er zijn voor u geen kosten verbonden aan deze dag.
De TUA-gemeenschap ziet ernaar uit om straks veel mensen in Apeldoorn welkom te heten, en hoopt op een mooie en bemoedigende dag!

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.