21

aug

Opleidingen Theologie NHL Leeuwarden start op 3 september

Op maandag 3 september start het nieuwe studiejaar voor de opleidingen Theologie van NHL Hogeschool in Leeuwarden. Het studiejaar wordt geopend met het Openingscollege, dat dit jaar gegeven wordt door prof. dr. Erik Borgman, hoogleraar theologie aan de Universiteit van Tilburg.

Erik Borgman is bekend van diverse publicaties over religie en moderne cultuur (o.a. in het dagblad “Trouw”). In juni 2012 is hij verkozen tot de meest spraakmakende theoloog van het jaar 2011.
Ook het openingscollege zal gaan over het thema religie en samenleving. Als titel heeft Borgman gekozen: ” 'wijsheid roept op de straten' (Spreuken 1: 20) - en wat doen wij? Over de actualiteit van de theologie”.

In een steeds meer ontkerkelijkte samenleving lijkt ook de theologiebeoefening zijn actualiteit te verliezen. Maar toch zijn de thema’s religie, spiritualiteit en zingeving niet van het toneel verdwenen. Hoe kan theologie op een nieuwe wijze inspelen op deze actualiteit? Daarover hoopt Erik Borgman zijn gedachten te laten gaan.

Het college wordt gehouden in het theater van NHL Hogeschool, Rengerslaan 10, Leeuwarden en begint om 19.00 uur (zaal open vanaf 18.30 uur). Aansluitend is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Na afloop is er nog een gezellig samenzijn. Het openingscollege is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.