16

okt

Oproep diaconie om noodhulp orkaan Matthew

De orkaan Matthew die vorige week dinsdag over Haïti raasde zorgt voor de ergste humanitaire ramp in het land sinds de zware aardbeving in 2010. De orkaan trof vooral de kust in het zuidwesten van het land: honderden mensen kwamen om het leven, en tienduizenden mensen raakten dakloos.

Haïti is nog altijd herstellende van de aardbeving in januari 2010 die het leven kostte aan ruim 200.000 mensen. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan wederopbouw van het land.

De nood is hoog!

De kracht van orkaan Matthew was dermate groot dat de verwoesting enorm is en er veel doden te betreuren zijn. De overheid en maatschappelijke organisaties vrezen een nieuwe cholera uitbraak nu rioleringen en waterleidingsystemen beschadigd zijn. Honderdduizenden mensen zijn in nood door een gebrek aan eerste levensbehoeften zoals onderdak, voedsel, medische hulp en schoon drinkwater

De diaconie van de christelijke gereformeerde kerk vrijgemaakt Surhuisterveen stelt bankrekeningnummer NL29RABO036.30.00.402 open voor Noodhulp (graag o.v.v. Noodhulp Matthew Haïti).

Bid mee
Naast financiële steun willen we u als gemeente vragen de getroffenen op te dragen in uw gebed. 

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.