07

feb

Regenboog wordt naam nieuwe kerk cgkv

De Regenboog, dat is de naam voor de nieuwe kerk waar de gemeente met grote meerderheid voor heeft gekozen. Dat werd zondagochtend bij de afkondigingen van de dienst door de kerkenraad bekend gemaakt. De naam zou aanvankelijk in de dienst op nieuwjaarsochtend bekend gemaakt worden, maar het aantal namen dat werd aangemeld was dusdanig divers dat de kerkenraad meer bedenktijd nodig had.

Medio januari was een tussentijdse verkiezing nodig om de gemeente te laten kiezen tussen enkele veelvoorkomende namen. Er kon toen gekozen worden tussen De Regenboog, Maranatha en Opstandigskerk. De eerstgenoemde is met grote meerderheid gekozen.

De Ichthus staat aan de vooravond van een grote verbouwing. Door het samengaan van de christelijke gereformeerde – en vrijgemaakte gemeente vindt de kerkenraad dat er gezamenlijk aan een vernieuwde kerk moet worden gebouwd. Sinds de zomer van vorige jaar kerken de beide gemeenten samen in de Ichthus.

De Ark – de kerk waar de vrijgemaakte gemeente tot dan gebruik van maakte – zal worden verkocht. Ook de pastorie aan De Buizerd staat te koop. De commissie van beheer verwacht medio april met de verbouwing te kunnen beginnen. Wanneer de nieuwe kerk gereed is en de nieuwe naam zal worden onthuld, is nog niet bekend.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.