07

nov

Regiobijeenkomsten over kerkelijke eenheid

De Generale Synode van 2014 komt dichterbij. De deputatenrapporten zijn of worden momenteel ingeleverd. Zo heeft onlangs ook het Deputaatschap Kerkelijke Eenheid zijn rapport afgerond. Het zal binnenkort beschikbaar zijn op de site van de GKv.

Er zijn in de afgelopen jaren tal van ontwikkelingen geweest op het gebied van kerkelijke eenheid. Plaatselijk gebeuren er heel mooie dingen. Kerken vinden elkaar. Tegelijk leven er nog veel vragen over kerkelijke samenwerking. We noemen er enkele. Hoe gaat het landelijk verder, met de NGK en met de CGK? Hoe gaat het verder in gebieden waar nauwelijks gemeenten uit de CGK of de NGK te vinden zijn? Welke rol speelt de vraag rond vrouwelijke ambtsdragers in de gesprekken?

Graag gaat het deputaatschap n.a.v. de verschijning van het rapport in gesprek met kerkenraden en kerkleden over deze zaken. Daartoe wordt verspreid over het land een aantal bijeenkomsten belegd, waar iedereen, die zich bij de zaak van de kerkelijke eenheid betrokken weet (en wie is dat niet ) hartelijk wordt uitgenodigd. Het gaat om de volgende plaatsen en data ( de bijeenkomsten vinden steeds plaats in het gebouw van de plaatselijke gereformeerde kerk en de begintijd is 20.00 uur ): Heemse 22 november, Arnhem 26 november, Bergen op Zoom 27 november, Alphen aan de Rijn 29 november, Zuidhorn 6 december.

We verzoeken u als kerkenraad een afvaardiging naar deze bijeenkomsten te zenden en daarnaast uw gemeenteleden op te roepen hier aan deel te nemen. De zaak is het waard! De toegang op deze avonden is gratis. Wel verzoeken we u zoveel mogelijk aan onze secretaris (eenheid@gkv.nl) op te geven met hoeveel mensen u denkt te komen, zodat we daar enig zicht op hebben. We hopen en bidden dat de Here God ons met elkaar goede avonden zal geven!


 

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.