21

jan

Reportageteam op zoek naar kerkbankjes uit Ichthus

Iko Scheepsma en Dick Kooy gaan binnenkort op reportage; de beide heren gaan op zoek naar de kerkbankjes die - sinds de laatste kerkdienst in De Ichthus op 1 januari 2012 - niet meer als zitplaats in de Feanster kerk worden gebruikt. Het volledig verbouwde kerkgebouw werd in september 2012 heropend met als nieuwe naam De Regenboog.

Scheepsma en Kooy zijn eigenlijk wel benieuwd waar de bankjes tegenwoordig zoal voor worden gebruikt. "Afgelopen zomer zat ik eens heerlijk op het terras aan de koffie bij Iko en Betty Scheepsma", vertelt redacteur Dick Kooy van kerkblad De Regenboog over het ontstaan van het reportageplan. "We zaten op een bordeaux-rood geverfd kerkbankje dat ze destijds hebben gekocht en Iko vroeg zich af waar de andere kerkbankjes zijn gebleven."

Het plan werd opgevat om voor De Regenboog eens op reportage te gaan om een antwoord te vinden op deze vraag. Om deze reportage te gaan maken is medewerking nodig van de mensen die een bankje (of gedeelte daarvan) hebben bemachtigd. "Het enige wat het gaat kosten is een beetje van jullie tijd en eventueel een bakje koffie", kondigt de redactie aan.

Wat het reportageteam ook graag wil weten is waar de bankjes zoal zijn gebleven. Wie is destijds bij de kerk geweest om een bankje te halen en wie wil wel meewerken aan deze reporage? Klik op deze link om aan te geven of je mee wilt werken aan deze reportage. Een aantal kerkbankjes zijn inmiddels al getraceerd en de nieuwe eigenaren hebben hun medewerking spontaan toegezegd. Wanneer het camerateam op pad gaat, is nog niet bekend.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.