23

aug

Samen bidden om kerkelijke eenheid

Voor de 24ste keer wordt op zaterdag 5 september de landelijke gebedsbijeenkomst voor kerkelijke eenheid gehouden. Dit jaar is het thema: omdat het één brood is… Het Gereformeerd Appèl dat de bijeenkomst organiseert, is een beweging van leden uit CGK, GKV en NGK en wil stimuleren tot gebed om kerkelijke eenheid en onderlinge geloofsherkenning.

In de afgelopen jaren is een groeiend aantal contacten ontstaan tussen CGK, GKV en NGK. De geloofsherkenning die hieruit spreekt, is reden voor grote dankbaarheid. Daarnaast ontstaan plaatselijk ook contacten met nog andere kerken. Er is reden voor dankgebeden voor alles wat ontvangen is en ook nog steeds ontvangen wordt.

Tegelijk bepaalt het zoeken naar eenheid ook bij verschillen tussen kerkverbanden, bij afstand die tussen kerken is ontstaan en bij pijn die velen daarover met zich mee dragen. De noodzaak van aanhoudende verootmoediging en voorbede is daarmee gegeven.

 

De gebedsavond waarin ds. W. van der Schee, ds. P.G. Sinia en drs. A.J. van der Toorn het woord zullen voeren, wordt gehouden in kerkgebouw De Lichtkring aan de Laan naar Emiclaer 1 in Amersfoort. Meer info / routebeschrijving op www.gereformeerdappel.nl of via 06-24783066

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.