23

nov

Samenwonen – Hot or Not?

Nog geen vijftig jaar geleden was het vanzelfsprekend om te trouwen. Vanaf de jaren ’60 van de vorige eeuw gingen hippies ‘samenwonen’ om zich tegen het burgerlijk huwelijk af te zetten. 

Vandaag de dag is samenwonen gewoon één van de vormen waarop twee mensen hun relatie vorm geven. Los van het huwelijk of naast het huwelijk of als voorbereiding op het huwelijk. 

Bovendien maakt het de overheid niet meer uit waar mensen voor kiezen. Dus wat is eigenlijk nog het verschil tussen samen-wonen of het burgerlijk huwelijk? 

In de Bijbel staat: ‘Houd het huwelijk in ere, in alle omstandigheden.’ Wat vinden christenen dan van samenwonen? Meer nog: wat zegt God Zelf over de manier waarop we relaties met elkaar aangaan? Op donderdag 24 november 2016 komt prof. dr. A.L.Th. de Bruijne naar Drachten om hier dieper op in te gaan. Als hoogleraar ethiek aan de TU in Kampen heeft hij zich uitgebreid verdiept in hoe het bijbels huwelijks zich ver-houdt tot alle soorten relatievormen in onze moderne samenleving.  

Wat: themavond ‘Samenwonen – Hot or Not?’
Wanneer: donderdag 24 november 2016
Waar: de Fontein, GKV Drachten - Nijega De Kolken 89, 9201 BW Drachten
Tijd: 19.45-21.45 uur met pauze (zaal open vanaf 19:15 uur) 

Kosten: € 5,00 per persoon (incl. handout tijdens lezing en koffie + thee in de pauze) Inschrijving: liefst via de mail of per telefoon 0512-785 391 

Deze avond wordt georganiseerd door GKV Drachten-Nijega (Ds. J.H. Tempelman en ds. K.F. Dwarshuis) en GKV Ureterp (ds. A. Krijgsheld).

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.