15

okt

Speel samen de Bijbelquiz in Surhuisterveen

Op donderdag 2 november wordt in Surhuisterveen de jaarlijkse bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gespeeld.

De NBG-Bijbelquiz staat garant voor een gezellige avond. 'Spannend en ontspannend tegelijk', zegt samensteller Frans van Houwelingen van het NBG. Spannend, omdat het een wedstrijd is, maar ook óntspannend, want de quiz bevat veel humor en interessante weetjes. 'Of je nu een doorgewinterde bijbellezer bent, of iemand met niet zo veel bijbelkennis, de vragen zijn zo gemaakt dat iedereen plezier en uitdaging kan beleven aan de quiz', aldus Frans.

Hervormers
Eén van de onderdelen heeft als onderwerp: 'Hervormers'. Frans: 'Uiteraard heeft dat te maken met het Reformatiejaar. Maarten Luther bracht met zijn bijbelvertaling in de volkstaal de Bijbel dicht bij mensen. En dat sluit dus precies aan bij de missie van het NBG. Overigens zijn de vragen in deze categorie wel echte bijbelvragen dus ook zonder kennis van de kerkgeschiedenis kun je die beantwoorden.'

Iedereen is welkom op 2 november. De avond begint om 19.30 en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. Toegang is gratis. Je kunt je aanmelden als team of individueel, maar je kunt uiteraard ook als toeschouwer komen. Tijdens de quizavond maak je en passant kennis met het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap en kun je dat werk eventueel steunen met een gift of lidmaatschap.

Aanmelden mag als team of individueel en kan ook nog op de avond zelf. Meld je aan bij Dineke Terpstra 06-30632392

 

 

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.