15

feb

Studiedag relatie en autisme

Het Platform ‘Autisme in de kerk’ organiseert op D.V. 2 april 2016 een studiedag met als thema ‘Relatie en Autisme, over de invloed van autisme op liefdesrelaties’. De dag is bedoeld voor echtparen en stellen van wie één van de partners autisme heeft, ambtsdragers, professionals en andere belangstellenden.

De dag is verdeeld in een ochtend- en middagprogramma. In de ochtend zal Gerda Bastiaan, Verpleegkundig Specialist bij het Therapeutisch Centrum GGZ te Emmeloord/Lelystad en werkzaam bij Steunpunt Autisme De Zonnehoek te Apeldoorn, een lezing houden. Ze besteedt vanuit christelijk perspectief onder andere aandacht aan de herkenning van en erkenning voor gevoelens van wederzijds verdriet, eenzaamheid en onmacht.

Na de hoofdlezing volgt er een interview met een ervaringsdeskundig echtpaar plus een forumbespreking over het thema van de dag. In het forum kunnen de aanwezigen in gesprek gaan met de spreker, een predikant en de ervaringsdeskundigen.

De middag staat in het teken van twee workshoprondes waarin de deelnemers de keuze hebben uit tien verschillende workshops, een bijeenkomst gericht op ontspanning en nazorg en een stilteruimte.

Het Platform ‘Autisme in de kerk’ wordt gevormd door de organisaties Dit Koningskind, Helpende Handen, Op weg met de ander en SGJ Christelijke Jeugdzorg.

Meer informatie en aanmelden voor de Studiedag kan op www.opwegmetdeander.nl/studiedag/. De Studiedag kost €25,- per persoon, inclusief lunch.

Wanneer zaterdag 2 april 2016
Waar Hoornbeeck College
Utrechtseweg 230,
3818 ET Amersfoort

Meer informatie kunt u krijgen via www.opwegmetdeander.nl
info@opwegmetdeander.nl

Ook in 2016 zullen weer diverse projecten worden ondersteund, waaronder permanente educatie van predikanten, en de groei van een nieuwe gemeente in Parijs.Maar missionair werk betekent soms ook: noodzakelijk onderhoud aan bestaande kerkgebouwen, zodat de eredienst door kan blijven gaan. Contact met en ondersteuning van jongeren is er in de jaarlijkse meivakantie-werkweek, en hopelijk ook een gezamenlijk gospelkamp in de zomer.

Meer weten? Op onze website www.ssgkf.nl kunt u daarvoor terecht. U vindt daar o.a. onze Nieuwsbrief van december en ook eerdere uitgaven.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.