16

mei

Studiedag voor blazers en slagwerkers 14 september

Wind of Praise – ALLES WAT ADEMT
Zo’n vijfenzeventig blazers en slagwerkers op het podium. Een overweldigend geluid schalt door de kerk. Muzikanten uit heel het land delen hun passie.


Dat was het resultaat van de Wind of Praise-dag 2009. Een studiedag voor blazers met als afsluiting een fantastisch concert met Marcel en Lydia Zimmer. In 2002, 2004, 2006 en 2009 en 2011 werd er eerder een studiedag georganiseerd, de laatste drie keren onder de naam Wind of Praise.


Het is weer zover, een nieuwe editie van Wind of Praise zal gehouden worden op 14 september 2013 met als titel Alles wat Ademt. Wind of Praise is een studiedag voor muzikanten die spelen en begeleiden tijdens de eredienst. Deze editie van Wind of Praise nodigen wij blazers en slagwerkers uit om mee te doen. De nadruk ligt op het plezier van samenspelen. Daarnaast zal er tijd besteed worden aan problemen die bij het begeleiden van een dienst zich kunnen voordoen.
Het leuke aan de studiedag is dat alle blaasinstrumenten mee kunnen doen. Niet alléén koperblazers, of alléén houtblazers. Blokfluit, drumstel, saxofoon en trompet, je kunt ze allemaal verwachten bij Wind of Praise. Dat sluit mooi aan bij het doel van de dag. Veel kerkmuzikanten zullen namelijk ook creatief moeten zijn in het samenstellen van ensembles in een gemeente.
In het ochtendprogramma zullen de deelnemers onderwezen worden door professionele dirigenten. Er zijn twee verschillende workshops waaraan de muzikanten met hun eigen sectiegroep deelnemen. ’s Middags zullen er eerst sectierepetities zijn, in het tweede deel is er een tuttirepetitie voor het concert dat op de avond zal plaatsvinden. Naast dit programma is er natuurlijk de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers.

Het concert zullen wij houden met zanger/entertainer Rob Favier. Wij zijn erg blij dat hij met ons mee wil doen, om op de vierde Wind of Praise-editie een geweldig concert neer te zetten.
Slagwerkers en blazers nodigen wij van harte uit om mee te doen. Kijk op onze website voor aanmelding, dirigenten, Facebook en meer: www.windofpraise.nl
U kunt ook mailen: info@windofpraise.nl of bellen: 0594 – 51 65 01 (Gerda of Harm).

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.