13

mrt

Symposium gemeenteopbouw 15 maart

Dr. Bas Plaisier en dr. Hans Schaeffer spreken op 25 maart 2014 tijdens een symposium over gemeenteopbouw via geloofsopbouw. Het symposium wordt georganiseerd door de afdeling Permanente Educatie Predikanten (PEP) van de TU Kampen en de interkerkelijke gemeenteopbouwgroep Leven uit de Bron.

Tijdens het ochtendprogramma houdt dr. Bas Plaisier, docent missiologie en oecumene aan het Lutheran Theological Seminary in Hongkong, een inleiding over Missionaire geloofs- en gemeenteopbouw in China.‘s Middags gaat dr. Hans Schaeffer, onderzoeker en docent praktisch-theologische ecclesiologie in Kampen, in op de vraag Waarom brengt Leven uit de Bron de kerkenraad verder?

Aansluitend wordt informatie gegeven over toepassing van deze inleidingen via trainingen voor predikanten, kerkelijk werkers en kerkenraden. In het seizoen 2014-2015 wordt onder leiding van drs. Marius Noorloos in Kampen voor de vijfde keer de basistraining Samen bouwen aan het hart van de kerk gegeven. In Amersfoort begint onder leiding van drs. Rob van Essen en drs. Marius Noorloos de nieuwe training Verlangen naar een aantrekkelijke kerk, over de missionaire belofte en roeping voor de  [Dr. J.H.F. Schaeffer] kerk.

Het symposium wordt gehouden in de Goede Herderkerk, Willem Alexanderplein 14 te Nijkerk (tegenover het station) en duurt van 10.00 uur tot circa 15.30 uur. Meer informatie over het programma is binnenkort te vinden op www.izb.nlwww.tukampen.nl en www.levenuitdebron.nl.

Aanmelding voor het symposium is mogelijk tot uiterlijk woensdag 19 maart via peptukampen@gmail.com t.a.v. Pieter Kars van de Kamp onder vermelding van ‘symposium Nijkerk’. De kosten bedragen € 15 (inclusief lunch).

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.