10

sep

Symposium kerk onderweg over veranderende samenleving

Er is veel in onze samenleving wat verandert. Dat is ook merkbaar in onze levensstijl. Die veranderingen hebben ook gevolgen voor kerken. Maar wat betekent dat concreet? En hoe ga je daar als kerk mee om? Tijdens het symposium ‘Kerk onderweg naar morgen’ op 10 oktober in de Pniëlkerk in Veenendaal willen we daar samen over nadenken.

Cors Visser geeft een schets van de veranderingen in de samenleving en de invloed daarvan op kerken. James Kennedy benadrukt vervolgens de rol van de kerken in het verleden en laat het belang van de kerk als lokale gemeenschap voor vandaag zien.

Sake Stoppels zal laten zien hoe nieuwe geloofsgemeenschappen, waar discipelschap en verbondenheid nadrukkelijk vorm krijgen, vertaald kunnen worden naar bestaande kerken. Al die veranderingen vragen om een andere opstelling als christen naar de samenleving toe en een bredere insteek van het diaconaat. Daarover zal Roel Kuiper het tenslotte hebben.

In twee workshoprondes zal de vertaalslag naar de praktijk worden gemaakt. Op www.kerkonderwegnaarmorgen.nl vindt u meer informatie over deze workshops, het programma en de kosten. Ook kunt u zich via de website aanmelden.

Het symposium wordt georganiseerd door het Praktijkcentrum (www.praktijkcentrum.org) en het Platform Diaconale Samenwerking van GKv, CGK en NGK (www.platformdiaconalesamenwerking.nl).

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.