Team jeugdpastoraat

Jeugdpastoraat geeft aandacht aan ‘gemeente van straks’

De jeugd van de gemeente is de gemeente van straks. Dat besef leeft in iedere kerk. Het is belangrijk dat deze toekomstige groep  fakkeldragers van het christelijk geloof voldoende aandacht krijgt. Daarom wil de kerkenraad een impuls geven aan de pastorale zorg van de jongeren en is een team jeugdpastoraat ingesteld. 

Met jeugdpastoraat willen we bevorderen dat jongeren tot bewust geloof komen. We willen laten merken dat God met hen bezig is. We hopen ook dat jongeren meer contact zoeken met elkaar, zodat ze elkaar stimuleren voor kerk en club en dergelijke. Uit eerdere ervaringen blijkt dat jongeren één op één gesprekken erg waarderen. Deze gesprekken bieden kans om de persoonlijke geloofsbeleving te spiegelen en samen na te denken over de wezenlijke dingen. De gesprekken zijn boeiend en waardevol, maar vergen veel tijd en inspanning. Daarom zijn we blij met de instelling van het team jeugdpastoraat.

Het team bestaat uit de beide jeugdouderlingen Frederik de Jong en Menco Bruining, aangevuld met  Tineke Alma, Sjoukje Vroom, Hieke Bruining en Fokke de Wit. De kerkenraad heeft bewust gekozen voor een gemengd team. De dames zullen de meisjes en jonge vrouwen bezoeken, de mannen doen de jongens en jonge mannen.  Het plan is om alle ongehuwde, niet-belijdende leden van 12 tot 25 jaar te bezoeken. Dit is altijd in samenspraak met de jongeren.
Al het werk in de kerk wordt gedragen door gebed, ook het pastoraat onder jongeren. Bidt u mee?! Namens het hele team jeugdpastoraat een hartelijke groet.

  • ba320093-e1c2-4702-96e5-8e38876c5f97.png

Tineke
Hey! Ik ben Tineke Alma en vertel even wat over mijzelf, zodat jullie mij iets beter leren kennen. Ik ben getrouwd met Wytze en woon in Harkema. Overdag zorg ik voor onze 3 kleine meiden, Manoah, Sarah en Hannah. Een hele uitdaging maar ook erg gezellig. Ze doen vaak gekke dingen en dan moet ik erg om hen lachen. Ik ben natuurlijk niet alleen maar met de kids bezig. Ik vind het namelijk ook erg fijn om op de bank een boek te lezen. Thee'tje en chocola erbij, even heerlijk relaxen! Verder hou ik van avontuur. Samen op reis, (buiten) sporten, nieuwe dingen doen en nieuwe mensen ontmoeten, daar krijg ik veel energie van. Ook creatief bezig zijn vind ik leuk. Een leven zonder geloof, zonder Jezus, kan ik mij eigenlijk niet voorstellen. Het geloof geeft mij, rust, vrede, en vrijheid. Ik heb van Jezus geleerd dat ik gewoon het best mijzelf kan zijn en het niet belangrijk is wat anderen van je vinden. Ik probeer echt samen met Jezus te leven, al lukt dit de ene dag beter dan de andere dag. Zoals Jezus er voor mij is, wil ik er ook graag voor anderen zijn. Daarom vind ik het ook zo bijzonder dat ik op bezoek mag gaan bij de jonge meiden/vrouwen uit onze gemeente.

  • 814885b6-a300-4b37-8e53-eaa91cae1886.png

Wytze
Ik ben Wytze Alma, getrouwd met Tineke en samen hebben we drie mooie dochters. Ik werk bij Beenen in Heerenveen waar ik op kantoor zit. Mijn werk bestaat o.a. uit het ontwerpen en uitwerken van elektrotechnische schema's. Naast mijn werk bij Beenen ben ik actief binnen de kerk als jeugdouderling en ben ik lid van het jeugdteam. Voor een sportieve activiteit ben ik altijd te strikken, het liefst iets met een bal. En samen dollen met de meiden thuis is natuurlijk ook helemaal top.

Ik ben altijd naar de kerk gegaan, maar ik heb niet altijd geloofd. Voor mij is het geloof echt tastbaar geworden toen ik samen met Tineke projecten heb gedaan met Athletes in Action, door met jongeren te sporten en hen te vertellen over God en Jezus. Ik heb God toen leren kennen als een God van dichtbij en vol van liefde voor iedereen. Hij is overal en wil er voor ons zijn. Ik wil ook graag er voor jullie zijn om te luisteren naar jullie verhalen en belevenissen. Tot ziens.

  • db334151-9d38-4cb0-bde1-fc8f4fc441a0.png

Hieke
Ik ben Hieke Bruining. Samen met mijn man Menco en onze prachtige dochter Ragna woon ik in Opende. Hier genieten we erg van elkaar, onze dieren en de mooie natuur. In het dagelijks leven werk ik als fysiotherapeut. Hier tref ik mensen van alle leeftijden, maar de meesten hiervan zijn 70-plus. Al een aantal jaren zijn wij lid van deze kerk in Surhuisterveen. Samen met Menco heb ik de 16-plus-club een aantal jaren geleden gedaan en zijn wij samen met anderen met Athletes in Action naar Zuid-Afrika geweest om daar met jongeren op te trekken en de liefde van God te delen. Afgelopen jaar mocht ik meedraaien in het Youth-Alpha-team. Dit was echt super mooi en hier heb ik hele mooie dingen mogen meemaken. Ikzelf mag al heel wat jaren ervaren dat God dichtbij is, ook al is deze weg niet altijd vlak; op de hoge bergen en de diepe dalen mocht ik ervaren dat Hij er is! Sinds kort maak ik deel uit van het jongerenpastoraat. Het lijkt mij erg bijzonder om jongeren te mogen bezoeken en te horen wat hun bezig houdt.

Frederik
Mijn naam is Frederik de Jong, ik ben 51 jaar en getrouwd met Hiske en heb 3 kinderen Minte ,Maria en Judith. Ik ben zelfstandig ondernemer als schilder en doe dit nu al ruim 10 jaar. Ik heb hier enorm veel plezier in, het is wel erg hard werken en het kost ook veel tijd en energie maar ik ben blij dat ik dit mag en kan doen.Ik ben sinds kort lid van het team, en heb zin om dit werk op te pakken.

Omgaan met de jeugd is altijd boeiend en het houd je scherp met wat er onder hen leeft, dat is wat mij betreft ook de uitdaging en ik hoop in dat opzicht ook jullie beter te leren kennen. Geloof is wat mij betreft niet allen iets theoretisch, maar een way of life, hoe sta je in dit leven als christen en geef je daar in je dagelijkse leven vorm aan. Daar wil ik graag met elkaar over van gedachten wisselen. Ik hoop jullie gauw eens te spreken.

Sjoukje
Ik ben Sjoukje, 32 jaar oud en ik ben getrouwd met Riemer. We wonen nu ruim negen jaar in Surhuisterveen en dat bevalt goed! Vier dagen in de week ben ik aan het werk met mensen die met politie en justitie te maken hebben (gehad). In mijn vrije tijd vind ik veel dingen leuk, zoals sporten, lezen, thee drinken met anderen, lekker eten en muziek maken. Ik vind het leuk om met jongeren in gesprek te gaan en te ontdekken wat hen bezig houdt. De afgelopen drie jaren heb ik dat gedaan door het geven van Youth Alpha en ben ik sinds kort gestart met het jeugdpastoraat. Voor mij een nieuwe uitdaging waar ik zin in heb. De komende tijd zal ik vooral kennis gaan maken met de jongeren die aan mij toegewezen zijn. Ik zie er naar uit jullie te ontmoeten!

Fokke
Hallo, ik ben Fokke de Wit. Ik ben getrouwd met Froukje en woon alweer twee jaar in Surhuisterveen. Sinds september 2015 geven Froukje en ik club aan de jongste groep van 12-14 jaar. Een paar jongeren kennen mij dus al maar voor de rest van de jongeren vertel ik nu iets over mijzelf. In het dagelijks leven ben ik automonteur in Ureterp. Ik repareer auto’s en voer onderhoudsbeurten uit. Ook ben ik vaak op de weg te vinden om auto’s (met pech) op te halen. 

Een hobby van mij is motorrijden. Ik vind het heerlijk om te toeren en van de omgeving te genieten. Meestal rij ik een rondje Lauwersoog, soms met vrienden en soms alleen. Een andere hobby is om te reizen. Samen met Froukje heb ik een paar verre reizen gemaakt. Ik kan erg genieten van de natuur in andere landen zoals bergen en watervallen. Ook vind ik het fijn om door de natuur te wandelen.

Ik ben alweer een paar jaar automonteur maar vorig jaar heb ik besloten om te starten met een nieuwe opleiding. Omdat het geloof, de Bijbel en God mij altijd enorm bezig heeft gehouden heb ik besloten de opleiding Godsdienst Pastoraal Werk (GPW) te gaan volgen aan de VIAA Hogeschool Zwolle. Ik wilde meer weten over de Bijbel en hoe je daar nou goed mee om kan gaan. In het eerste jaar mocht ik al veel leren en die kennis wil ik graag met jullie als jongeren delen. Het lijkt mij leuk om met jullie in gesprek te gaan en er achter te komen hoe jullie naar het geloven (en alles wat daarbij komt) aankijken. Mijn verwachting is dan ook dat wij veel van elkaar kunnen leren.

Ik vind het erg bijzonder om mee te mogen draaien in het jeugdteam en ervaar het als een zegen van God.