15

jun

Teams De Regenboog geven wisselbeker uit handen

Op vrijdag 10 juni jl. werd het tweede interkerkelijke voetbaltoernooi gehouden. Het was een drukte van belang op het kunstgrasveld van sportpark It Ketting. Een heerlijk temperatuurtje, een gezellig sfeertje en meer deelname dan de eerste editie. Kortom: een geslaagde voetbalhappening.

Hoewel het motto ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, allang niet meer geldt bij de Olympische Spelen is dit bij het interkerkelijk voetbaltoernooi wel het uitgangspunt. “Al is it nivo dizze kear heger dan ferline jier”, vond Eelke van Houten, die samen met Florin van der Zee de wedstrijden een vlot verloop gaf.

Het fun-gehalte was hoog. Er werd sportief, maar met veel enthousiasme gestreden. Niet verwonderlijk, want voor het winnende team wachtte een enorme wisselbeker. “It liket de Europa Cup wol”, merkte een van de deelnemers op. “Allinne de earen ûntbrekke.”

Een viertal gediplomeerde scheidsrechters moesten de wedstrijden in goede banen leiden. Dit waren Jan Egbert Brouwer, Gerard Atsma, Rienk de Boer en Joop van der Tuin. Het laatste tweetal had zich ’s middags speciaal voorbereid. “Mar dat wie net nedich west”, vonden de beide heren. De heren scheidsrechters hadden deze avond een makkie.

In totaal hadden zich zeven teams ingeschreven, die elkaar elk één keer ontmoetten. Een halve competitie, met zeven tegen zeven op een half veld. Elke wedstrijd duurde twaalf minuten. Iedereen moest dus zes keer aan de bak. Voor de minder getrainden was het dus in de loop van het toernooi afzien. “Der wienen guon by dy’t oan it ein fan de jûn aardich de piip út hienen”, zag ook Gerard Atsma.

De namen van de teams waren Gucci Gang, Feanster Champions, Refuge, Leicesterveen, De Strúners en Chelsea. Sommige namen zijn te herleiden, maar Gucci Gang? Wie heeft die naam bedacht, werd er gevraagd. Na een rondje langs het team bleek dat Johannes op deze benaming was gekomen. “Dat fûn ik wol in moai wurd”, was zijn uitleg.

De wedstrijden begonnen en eindigden met het geluid van een sirene. Al ging dat ook wel eens mis. Eelke van Houten, de bediener van de megafoon drukte wel een keer iets te enthousiast op de knop. “Doorgaan, doorgaan, doorgaan…” schreeuwde hij met verheven stem over het veld. Het hoorde er allemaal bij. Het publiek genoot. Met de nodige decibels moedigden zij hun favoriete team luidkeels aan.

Oh ja, de wedstrijd kende ook nog een winnaar. Dat was het team, jawel dat met die mooie naam Gucci Gang (PKN). Zij mochten na afloop de ‘Cup zonder oren’ uit handen van Eelke van Houten ontvangen. Daarmee moesten de teams van De Regenboog de wisselbeker weer uit handen geven, maar eigenlijk kende het toernooi alleen maar winnaars... (foto’s Florin van der Zee).     

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.