15

jun

Veel jeugd aanwezig bij viswedstrijd

"Hey Laura, je hebt een vis!!" Hoewel Laura haar vangsten uiterst serieus neemt, houdt ze haar dobber niet altijd even goed in de gaten. Gelukkig heeft ze hulp bij zich die haar vertelt dat ze beet heeft. Vrijdagavond was de tradionele viswedstrijd van  de christelijke gereformeerde kerk vrijgemaakt in Surhuisterveen.

Zo'n twintig gemeenteleden kwamen naar de Feanster haven om een hengeltje uit te werpen of om gewoon gezellig even te kijken of er iets gevangen wordt of om zomaar een praatje te maken. "We zijn best tevreden met het aantal deelnemers", zegt Corry van den Bout van de activiteitencommissie. "Er zijn vooral veel jongeren, daar doen we het tenslotte voor."

"Er wordt meer gevangen dan vorig jaar", stelt jurylid Oene Meijer vast. Hij heeft geen verklaring voor deze stijging. "Ik denk dat het aan de vissers ligt, ze zijn veel serieuzer bezig."

Bij de volwassenen zijn het Menco en Falco die elkaar het vuur aan de schenen leggen met het aantal centimers vissen dat gevangen wordt. Menco vangt vooral de grotere vissen en Falco doet veel vaker een ietwat kleinere vangst. "Misschien moeten we de officiële regels gaan hanteren", oppert hij om toch enigszins kans op de overwinning te maken. "Dan telt iedere vangs onder de vijftien centimeter niet mee..."

Als het eindsignaal klinkt is het uiteindelijk Falco die met 87 centimeter de beker in de wacht sleept. Bij de jeugd is het Judith die de wisselbeker mee naar huis mag nemen. 

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.