15

apr

Verband samenwerking in feestelijke dienst 22 mei getekend

In een bijzondere dienst op zondag 22 mei wordt in de de Ichthus de samenwerkingsovereenkomst getekend. Notaris mr. G. Mulder van Trip advocaten en notarissen uit Drachten is hierbij aanwezig. De christelijke gereformeerde kerk (cgk) en de gereformeerde kerk vrijgemaakt (gkv) in Surhuisterveen zijn al geruime tijd bezig met samenspreking. De twee kerkverbanden zijn na de ondertekening officieel één gemeente die de naam Regenboog krijgt.

De leden blijven allemaal wel lid van het kerkverband waarbij ze momenteel zijn aangesloten. De synodes zijn namelijk nog niet gereed om ook op landelijk niveau samen te gaan. De nieuwe gemeente wordt een volledig rechtspersoon. Wel houden de beide deelnemende gemeenten verplichtingen aan hun eigen kerkverbanden. “We houden nog wel een poosje te maken met een stelsel van spelregels van twee kanten”, aldus scriba Joop Wolters.

Boekhoudkundig zijn de zaken al samengesmolten, zo kregen de leden dinsdag te zien tijdens de algemene gemeentevergadering. De twee gemeenten kerken al sinds vorig jaar samen in één gebouw. Het kerkgebouw van de gkv is inmiddels verkocht. De pastorie aan De Buizerd staat nog steeds te koop. De huidige kerk Ichthus staat aan de vooravond van een forse verbouwing.

De concept samenwerkingsovereenkomst is onlangs goedgekeurd door de beide classes van de gemeenten. Een dinsdagavond opgerichte commissie zal zich nog buigen over het document. Gemeenteleden die daar belang bij hebben, krijgen ook de mogelijkheid de overeenkomst in te kijken. Daarvoor dienen ze contact op te nemen met scriba Joop Wolters.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.