13

jun

Verslag busreisje 55+ van 25 mei 2011

Verslag busreisje 55+ van 25 mei 2011

We vertrokken om ± half één vanaf de kerk. De bus, met onze vertrouwde chauffeur Henk de Boer, stond al klaar en nadat ieder een plekje in de bus had gevonden, kwamen nog een paar vreemde bont uitgedoste figuren aangeslopen. Ze noemden zich Nick en Simon (Henk Stienstra en Oebele Visser), deze wilden graag ook mee, nou, toe dan maar...

Met mooi weer richting Groningen, daarna door het Drentse landschap de Hondsrug volgen, met z’n pittoreske dorpjes en vanzelf de Hunebedroute, via Annen, Drouwen en Borger, waar de grootste bult stenen lag. Grietje de Boer deed uitleg over hoe de hunebedden ontstaan zijn, volgens haar heeft ze zelfs nog geholpen de stenen neer te leggen (dat moatte jo mar leauwe).

Hoe onze chauffeur het voor elkaar kreeg om door de nauwe straatjes te manoeuvreren, “vakmanschap”, zo’n grote bus met z’n kleine stuurtje, ongelooflijk, op naar Emmererfscheidenveen. Naar de woonboot van Nelis en Leentje (helaas geen woonboot gezien), wel een restaurant en zalencentrum waar we koffie met krentenwegge kregen. Wel konden we hier allerlei attributen bewonderen uit vervlogen tijden, zoals honderden voorraadbussen, strijkijzers, radio’s, gereedschap van oude ambachten enz. enz. (leave stumper, wat in âlde rommel).

De eigenaar vertelde nog enige bijzonderheden en gaf nog een riedeltje op zijn harmonica, een leuke verpozing daar in die “woonboot”. Richting Zuidlaren “de Sprookjeshof” omdat we niet meer in sprookjes geloofden kregen we een zeer goede maaltijd. Daarna werd de terugreis ingezet. Het was ook deze keer een geslaagde, gezellige middag met elkaar: “bravo”. De dank aan onze Schepper voor deze dag en ook de activiteitencommissie die dit organiseerde.Om ± 19.30 uur arriveerden we weer op ons eigen stekje. (it hat ús goed foldien).

Een medereiziger

  • Verslag busreisje 55+ van 25 mei 2011
« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.