23

mei

Vrijgemaakt en christelijk gereformeerd officieel samen

De gereformeerd kerk vrijgemaakt en de christelijke gereformeerde kerk te Surhuisterveen beleefden zondag 22 mei jl. een gedenkwaardige mijlpaal op weg naar eenwording van beide gemeenten. In de volle Ichthus aan De Dellen in Surhuisterveen werd tijdens een officieel moment ten overstaan van de leden van beide gemeenten en onder het toeziend oog van notaris mr. G. Mulder namens de beide kerkenraden de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.


In dit document werd de eenwording van beide gemeenten bekrachtigd. Voortaan gaan de gemeenten verder als christelijke gereformeerde kerk vrijgemaakt te Surhuisterveen. Met deze handeling is aan een bijna 24-jarige periode van voorbereiding officieel een einde gekomen. Ds. C.C. den Hertog wees er echter in zijn preek op dat de afsluiting van de voorbereiding ook een nieuw begin betekent.

De gemeenten zijn nu aan elkaar verbonden. Beide gemeenten trekken nu gezamenlijk op en dat schept verplichtingen jegens elkaar. Gods woord en wil is daarin leidend en dat schept een band. Psalm 133 was het thema van de preek: de alles omvattende liefde van God brengt en houdt ons bij elkaar. De eenheid en de uitstraling van de gemeente moet een krachtig getuigenis zijn naar Surhuisterveen en omgeving. Een licht in de duisternis, een open gemeenschap waar het voor ieder, voor jong en oud elkaar graag ontmoeten!
De samenwerkingsgemeente telt nu ongeveer 540 leden. Ds. C. den Hertog, die tot nu toe predikant van de christelijke gereformeerde kerk, is de eerste predikant van de gemeente die nu sinds 22 mei 2011 bestaat. De huidige Ichthus aan De Dellen te Surhuisterveen fungeert als kerkelijk centrum van de nieuwe gemeente. Overigens bestaan er plannen om dit kerkgebouw te moderniseren en uit te breiden. Dit gebouw zal na zijn metamorfose de naam De Regenboog gaan dragen, een mooie symbolisering van de veelkleurige herkomst van de gemeente, maar vooral ook een teken van Gods
verbond met mensen.


 

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.