05

mei

Vrijwilligers nodig om ouderen onbezorgde vakantie te geven

Graag willen we de Gereformeerde Stichting Vakantiekring De Oase weer onder uw aandacht brengen. De Oase organiseert ruim 45 jaar vakantieweken voor onze oudere broeders en zusters, die er nooit meer uitkomen. De Oase werkt met vrijwilligers die mensen kunnen helpen bij hun algemene dagelijkse lichaamsverzorging. Vrijwilligers die voor hen eten koken, met hen wandelen en praten en wat al niet meer.

Dit jaar gaan we weer op vakantie. En wel de weken:
19-26 augustus en 26 augustus-2 september
We hebben deze twee weken het hele vakantiepark Van Harte afgehuurd. Het is gelegen in Echten, richting Ruinen in het mooie Drenthe. Twee keer kunnen we daar een groep ouderen een week vakantie bieden. Op dat park staan 20 bungalows en verschillende daarvan zijn aangepast voor rolstoelen en rollators. Ook zijn er een aantal aangepaste bedden, verhoogde toiletten en voor gehandicapten geschikte badkamers. Voor deelname aan zo’n vakantieweek vragen we een minimale bijdrage van € 150,-

Om dit werk te kunnen doen is GSV de Oase afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. De stichting is op zoek naar mensen met een positieve instelling die zich een week willen en kunnen inzetten voor de gasten. Ervaring in de zorg is daarvoor niet vereist. Om gasten die verpleegzorg nodig hebben goed te kunnen helpen blijven we natuurlijk wel op zoek naar vrijwilligers die zelf in de zorg hebben gewerkt of nog werken. ?Kunt en wilt u zich graag inzetten om ouderen een fijne vakantieweek te bezorgen? Meld u/je dan aan bij GSV de Oase als vrijwilliger. Onze ervaring is dat de meesten die een keer mee zijn geweest zo enthousiast worden dat ze zich meteen voor het volgende jaar opgeven.?Ook jongeren (vanaf 18 jaar )zijn welkom als vrijwilliger om ouderen die vanwege hun leeftijd moeten stoppen te kunnen vervangen.

Wat wij nu van uw vragen is het volgende:
kent u broeders of zusters die in aanmerking kunnen komen voor een week verzorgde vakantie, of denkt u zelf dat u mee wilt, vraagt u dan eens informatie aan bij ons (tel: 06-12201531) of kijk op onze website.
Zou u erover willen nadenken om mee te gaan als vrijwilliger? Kijk dan eens op dezelfde website of Bel:0529-452007
tot slot, vragen we u een bijdrage over te maken op bankrek. nr. 36.68.05.819 t.n.v. GSV de Oase te Nijkerk. Onze gasten betalen een eigen bijdrage, maar die is niet kostendekkend. Vandaar onze vraag om een bijdrage. Alle kleine beetjes helpen.

Namens het bestuur van de Gereformeerde Stichting Vakantiekring “de Oase”,

Ans Slump
 

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.