25

okt

Weldaad doorgeven tijdens dankdag

Geven uit dankbaarheid; we zijn gezegende mensen!

Op woensdag 3 november is het Dankdag voor Gewas en Arbeid. Het is een goede traditie om met elkaar dankbaar te zijn voor de zegeningen die we van de Heer hebben mogen ontvangen. We zijn gezegende mensen, en mogen deze weldaad doorgeven.

Dankdag is ook een dag om écht stil te staan bij deze zegeningen. En elkaar de vraag te stellen: moeten we niet juist uit dankbaarheid ook van onze zegeningen weggeven aan mensen die het zoveel minder hebben dan wij. Mensen dichtbij, en mensen veraf.

Red een Kind vraagt dit jaar rond Dankdag aandacht voor de bevolking van de streek Makulubita in midden-Oeganda. Een plattelandsgebied in Afrika, waar één op de drie mensen onder de armoedegrens leeft. Meer dan de helft van de bevolking is onder de achttien. Veel kinderen staan er alleen voor.

In dit gebied werkt Red een Kind met een lokale kerk, de African Evangelistic Enterprise Uganda, aan economische opbouw. Er is veel aandacht voor onderwijs en landbouw. Voor kinderen worden scholen gebouwd. Aan (jong)volwassenen wordt geleerd hoe ze meer opbrengst van hun land kunnen halen. Onder het motto: geen vis, maar een hengel. Stukje bij beetje wordt gewerkt aan een betere toekomst voor gezinnen en kinderen.

Red een Kind kan dit werk niet alleen doen. Financiële steun voor dit project is hard nodig. Wij vragen u daarom te geven voor de bevolking van Oeganda. Geef, uit dankbaarheid voor alles wat ons is geschonken. Uw gift is welkom op giro 1599333 t.n.v. Red een Kind in Zwolle, o.v.v. ‘Dankdag Oegana’. Kijk voor meer informatie, een presentatie en een leuke kleurplaat op www.redeenkind.nl/dankdag2010.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.