30

okt

Zelfbeheersing en samenwerking op sportavond jongeren

  • a5348a28-4c04-4d58-9f19-57d04c84ce86.gif
  • 5066df69-2069-400d-b13a-c14a06b8852a.gif
  • c977108f-1a64-4d3f-9956-1569c1c42f1d.gif

"Ja... terug! Jullie hebben het materiaal geraakt!” Vastberaden klinkt de stem van de scheidsrechter. Een groep jongeren doet tijdens een sportavond van het jeugdwerk mee aan het chagrijnenspel. Zo snel mogelijk moeten ze een parcours met diverse hindernissen afleggen en daarbij mogen ze geen materiaal raken en zijn er nog meer best wel moeilijke regels.

 

Het is dan ook wel balen als je bijna aan de overkant bent en dan van de spelleiders krijgt te horen dat je terug moet. Je zou er chagrijnig van worden... Het is juist de bedoeling van het spel om je kwaadheid te onderdrukken. Ook samenwerking is één van de belangrijkste aspecten, omdat er steeds meer bagage mee moet worden genomen en dat maakt het er dus niet gemakkelijker op.

 

Rekening houden met elkaar, samen genieten van de sport en lekker gezond bezig zijn. Zo'n driemaal per jaar organiseert het jeugdteam een gezellige sportavond in de Surventohal. Na een korte pauze – waarin natuurlijk weer het nodig lekkers werd genuttigd – moest de deelnemers opnieuw een afstand zo snel mogelijk afleggen.

 

Daarna moesten ze aan hun teamgenoten een dier afbeelden. Daar mochten ze wel gebaren bij maken, maar geen woord zeggen en geen geluiden maken. Tja, en hoe beeld je nu een kip, een schaap of een rat uit zonder geluid? Dat was dus wel even lachen geblazen. De volgende sportactiviteit voor de jeugd is zaalvoetbal op vrijdag 11 februari. Hieraan mag overigens de hele gemeente meedoen!

 

 

Volgende week zaterdagavond is de eerste soosavond voor de jongeren van de kerk en hun vrienden en vriendinnen. Om de veertien dagen wordt deze gezellige avond gehouden in de jeugdruimte. Iedereen is welkom!

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.